De verschillende BV’s

Solviteers bestaat uit vier verschillende BV’s. Iedere BV heeft een eigen specialisatie. Hieronder kun je meer lezen over de BV’s om je een goed beeld te geven in welke branches wij actief zijn, welke projecten wij uitvoeren en hoe het is om te werken voor een bepaalde BV binnen Solviteers.

Advies & Implementatie | SoftwareontwikkelingCloud & Infradiensten | Solviteers Staf

SAI Wieber

Solviteers advies & implementatie

De Solviteers van Advies & Implementatie (SAI) zetten zich iedere dag in voor het optimaliseren van het informatiemanagement van onze klanten. Met goedwerkende processen en applicaties, kunnen onze klanten zich volledig richten op hun eigen klanten. Wij bedenken de juiste oplossing en zorgen dan vervolgens ook dat die geïmplementeerd wordt bij de klant.

Onze klanten zijn organisaties binnen de lokale overheid, het sociaal domein, de goede doelenmarkt en de zorgsector.
Actuele ontwikkelingen die bij onze klanten spelen en waar wij vraagstukken voor oplossen zijn onder andere:

Digitalisering | Informatiebeveiliging | Sociaal domein | De Omgevingswet | Business Intelligence (sturing en verantwoording) | Zaakgericht werken

Die oplossingen bieden wij door te ondersteunen en adviseren bij: visieontwikkeling, vertalen van beleid naar processen en IT, managen van projecten en programma’s, implementeren en beheren van applicaties, ontwerpen van processen, implementeren van (nieuwe) wet- en regelgeving, bouwen van dashboards en datawarehouses, uitdenken en realiseren van koppelingen en nog veel meer. Wij zijn hierin een onafhankelijke partner van onze klanten en werken met de applicaties die zij in huis hebben of die in de markt bestaan.

SAI-ers werken vanuit verschillende rollen zoals adviseur, functioneel beheerder en projectleider. Wij werken vaak op locatie bij de klant en hebben gemiddeld 2 projecten onder onze hoede. Sommige opdrachten voer je zelf uit, bij anderen werk je samen met een collega. Doordat wij bij verschillende projecten betrokken zijn, leer je sneller, heb je meer kennis om te delen en daar profiteer jij, je collega’s en de klanten van.

Wij hebben 4 teams die zijn ingedeeld naar ontwikkelfase waarin iemand zich bevindt: Young professionals, ICT Consultants, senior ICT Consultants en PIT-ers (projectleiders en interim-managersteam). Ieder team wordt aangestuurd door een teamleider en bovenaan dat team staat het BV hoofd. Je leert door de teams heen steeds beter wat je kwaliteiten zijn. Iedere consultant ontwikkelt op enig moment één of twee specialismes. Denk hierbij aan een specialist zijn op een bepaald domein, bepaalde ontwikkeling of techniek.

Kennisdeling en samenwerking vinden we belangrijk. Eén dag in de maand zijn alle SAI collega’s op kantoor en delen wij onze kennis en ervaringen met elkaar. Je hebt minimaal één sessie met je eigen team en je hebt kennissessies met collega’s uit andere teams. Wij sluiten de dag af met een hapje en drankje in onze eigen Solvicheers bar. Op dagen dat wij niet bij elkaar zijn, leggen wij snel contact met elkaar als we iets nodig hebben. Iedereen helpt elkaar dus mocht je ergens niet uitkomen is er altijd iemand die kan en wil helpen.

Wil je meer weten over advies en implementatie? Kijk dan eens op www.solviteersadvies.nl.

SSO Wieber

Solviteers softwareontwikkeling

Solviteers Softwareontwikkeling is een dynamisch en groeiend bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van innovatieve webapplicaties en mobiele apps. Wij zijn denkers, bouwers en doeners die voortdurend kijken of iets slimmer kan en makkelijker en beter voor eindgebruikers.

Iedere dag komen wij met plezier ons bed uit om samen met de klant een goed idee uit te werken tot een toekomstbestendige softwareoplossing. Wij hebben veel ervaring in het publieke domein en zijn vooral actief voor lokale overheden, zorg- en welzijnsinstellingen, het sociaal domein en goede doelen. Naast het leveren van oplossingen, denken wij ook mee over ontwikkelingen als Common ground en zijn regelmatig betrokken bij living labs en hackatons.

Wij zijn gevestigd in Houten. Omdat wij naast ons team van ontwikkelaars in Nederland ook een team van ontwikkelaars in Spanje hebben, is een teamoverleg via Microsoft Teams heel normaal. Ieder team werkt op hun eigen manier om te zorgen dat wij iedere 2 weken een werkende applicatie opleveren en implementaties succesvol zijn. De BV bestaat uit hele diverse mensen die hun eigen kennis, ervaring en kwaliteiten meebrengen. De organisatie is plat en werkt voor een groot deel op basis van zelfsturing. Iedereen heeft de verantwoordelijkheid om vanuit de eigen functie bij te dragen aan de doelstellingen. Dit betekent je functie goed uitvoeren, maar ook je collega’s voorzien van feedback en meedenken over de strategie. Om dit goed te kunnen doen, krijg je ook de ruimte om zelf invulling aan je werk te geven.

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich goed ontwikkelen en hun kwaliteiten zo goed mogelijk benutten in hun werk. Daarom passen we, waar mogelijk, functies aan op iemands kwaliteiten en ambities. We willen het beste uit onszelf en elkaar halen. Samen met je teamleider bespreek en bepaal je wat je nodig hebt voor je eigen ontwikkeling. Als er een nieuwe vacature binnen de BV vrij komt dan kijken we altijd wie ambitie heeft om door te groeien voordat we buiten Solviteers gaan kijken.

Naast hard werken, vinden we ontspanning ook belangrijk. Op dagelijkse basis gaan collega’s even met elkaar darten, tafeltennissen of een rondje lopen in de lunchpauze. Verder luiden we iedere vrijdag samen het weekend in en één keer per jaar hebben we een gezellig uitje.

Wil je meer weten over Solviteers Softwareontwikkeling? Kijk dan eens op www.solviteerssoftware.nl.

Solviteers cloud & infradiensten

Solviteers van Cloud & Infradiensten (SCI) houden zich iedere dag weer bezig met de ICT-omgevingen van onze klanten. Samen zorgen wij ervoor dat de klant altijd en op een veilige manier kan werken. Met slimme oplossingen kunnen onze klanten zich volledig richten op hun bedrijfsprocessen en hun eigen klanten. Wij adviseren bij het creëren van een veilige ICT-omgeving, implementeren de oplossing en beheren deze.

Onze klanten bevinden zich in verschillende markten: MKB, Industrie, Zorg- en Welzijn, Charitatieve instellingen of het zijn softwareleveranciers. Naast ICT-omgevingen op locatie, leveren wij cloudoplossingen zoals Microsoft 365, Sharepoint en Azure. Daarnaast brengen wij als ICT-Secruity specialist de huidige situatie en risico’s in kaart voor onze klanten en geven praktische adviezen over hoe ze hun beveiliging kunnen optimaliseren.

Ons team werkt vanuit verschillende rollen zoals systeembeheerder, adviseur, netwerkbeheerder en security-specialist. Al onze klanten hebben twee vaste IT-leadengineers. Zij kennen de klant door en door en zijn betrokken bij iedere wijziging in het project. Wanneer een project is afgerond wordt het overgedragen aan onze collega’s van de Servicedesk. Zij ondersteunen de klanten telefonisch of op afstand bij problemen of vragen.

Onze kantoren zijn gevestigd in Goes en in Houten. Wij werken veelal op locatie bij de klant en hebben meestal minimaal 2 projecten (per Solviteer) onder onze hoede. Sommige opdrachten voer jij zelf uit, bij anderen werk jij samen met één of meerdere collega’s. Doordat wij bij verschillende projecten betrokken zijn, leer jij sneller, heb jij meer kennis om te delen en daar profiteer jij, je collega’s en al onze klanten van.

Kennisdeling en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Iedere SCI-er ontwikkelt een eigen specialisatie en wordt Subject Matter Expert. Jouw teamleider helpt jou bij het bepalen van je specialisatie en jouw ontwikkelplan. Als expert deel jij regelmatig je kennis met collega’s en klanten. Dat kan zijn doordat jij zelf een project uitvoert of zorgt voor kennisdeling zodat je collega de opdracht goed kan uitvoeren. Solviteers biedt jou een aantal opleidingsdagen en een opleidingsbudget zodat jij de benodigde certificeringen die bij jouw specialisatie horen kunt behalen.

Eén dag per maand zijn wij allemaal op kantoor en delen wij onze kennis en ervaringen met elkaar. Dit is ook een dag om weer even bij te praten en de dag af te sluiten met een hapje en drankje.
Op dagen dat we niet bij elkaar zijn, leggen we snel contact met elkaar als wij iets nodig hebben. Iedereen helpt elkaar dus mocht je ergens niet uitkomen is er altijd iemand die kan en wil helpen.

www.solviteerscloudeninfra.nl

Solviteers Staf

Solviteers die voor de staf werken houden zich iedere dag weer bezig met het ondersteunen van de verschillende BV’s (Advies & Implementatie, Softwareontwikkeling en Cloud & Infradiensten). Wij werken vanuit eigen expertises die eraan bijdragen dat de BV’s hun doelstellingen behalen.

Bij de staf hoort het secretariaat, de financiële administratie, marketing, human resources, onze facilitair medewerker, de commercieel directeur, de directeur samenwerkingen en de algemeen directeur.

Wij werken vanuit het kantoor in Houten waar wij allemaal eigen teams hebben. Ieder team heeft een eigen manier van werken. De gemene deler is dat iedereen vanuit een eigen verantwoordelijkheid de eigen functie uitvoert, feedback geeft en meedenkt over verbeteringen en strategie. Omdat wij een platte organisatie hebben en tussen de BV’s werken op het hoofdkantoor, weten wij elkaar snel te vinden.

Ontwikkeling vinden wij belangrijk en wij zorgen dat wij bij blijven op ons eigen expertisegebied en met onze persoonlijke ontwikkeling. Dit doen wij door het volgen van opleidingen, bezoeken van evenementen of congressen, lezen van boeken en volgen van coaching. Binnen ieder team zijn de taken dusdanig verdeeld dat iedereen een eigen specialisatie kan ontwikkelen.

Bij Solviteers is nooit iemand te beroerd om mee te denken. We willen het beste in onszelf naar boven halen en in de ander. Hebben wij even geen inspiratie? Dan kan het ook zo zijn dat wij even een rondje gaan lopen of een potje gaan tafeltennissen. Daar zijn heel wat goede ideeën door ontstaan 💡.