Een baan in de ICT

Een baan in de ICT

Geen werkervaring of opleiding gedaan in de ICT? Geen probleem. Om ICT Consultant bij Solviteers te zijn, is affiniteit met ICT wel een must. Misschien is jouw hobby websites bouwen of ben jij handig met het installeren van computers en regel je dat voor je buren en familie.

Als ICT Consultant bij Solviteers focus je je op veel meer dan alleen maar ICT. Wij zorgen ervoor dat het informatiemanagement van onze klanten goed werkt. Dat betekent dat we met onze kennis van de domeinen en de ICT een goede vertaling van het beleid naar processen maken en de applicaties zo inrichten dat deze de processen ondersteunen. Daarnaast zorgen we ook voor managementinformatie, een goed gekoppeld applicatielandschap en voor training van de gebruikers en beheerders zodat zij goed met de applicatie kunnen werken. Dit geldt zowel voor bestaande applicaties en beleid als het implementeren van nieuwe wetgeving en applicaties.

In de functie van ICT Consultant heb je een belangrijke schakelpositie tussen de processen, de ICT en alle betrokken partijen. Dit kan een gebruiker of een groep gebruikers zijn. In grotere projecten kunnen dit bijvoorbeeld ook leveranciers, afdelingshoofden, beheerders en projectleiders zijn. Jij spreekt de taal van de techniek en de business. Je verbindt iedereen en alles met elkaar om te zorgen voor een goede oplossing. Het goed kunnen achterhalen van de vraag, het analyseren en het regelen van de uiteindelijke oplossing, is ook een belangrijk onderdeel van je werk. Weet jij zelf het antwoord op een vraag niet? Dan bel je een collega die het wel weet.

Wanneer je net begint, investeer je wat meer tijd in het leren kennen van de applicaties. Heb je die eenmaal goed onder de knie dan zal je zien dat je steeds meer en complexere vraagstukken aankan die op zowel je hard- als je softskills een beroep doen. Het talentontwikkelprogramma (TOP) ondersteunt je in je ontwikkeling.
Bekijk pagina Young Professional 

Verhaal van Florian Solviteers
vc_slick_sliders_content
vc_slick_sliders_content
vc_slick_sliders_content
vc_slick_sliders_content