Great Place to Work

Ik werk bij

Onze medewerkers aan het woord

Lees hieronder de persoonlijke stukjes van medewerkers met diverse functies binnen Solviteers.

Kay – Senior Systeembeheerder

Als senior systeembeheerder heb ik de verantwoordelijkheid voor het hostingnetwerk. Ik bepaal hoe en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden. Dit is uiteraard altijd in overleg met de klant, en die wil het meestal buiten kantoortijd. Dat is voor mij prima, dat geeft mij veel ruimte voor hobby en sport. De avondklussen kan ik bijna altijd vanuit huis doen, dus geen reistijd! Solviteers geeft me daarvoor ook de ruimte en geeft de verantwoordelijkheid om het allemaal zelf te bepalen. Het bijhouden van mijn MS certificaten kan ik vrij regelen. Daarvoor heb ik een budget en ook uren gekregen, dus elk jaar doe ik er een paar.
Er is genoeg werk, we zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s.
.

Rick – ICT Consultant

Vanaf de eerste werkdag is het gevoel goed en werd ik direct opgenomen in de organisatie. Bij Solviteers blijf ik me verbazen over de goede zorg en persoonlijke aandacht die ik krijg als werknemer. De focus ligt op mijn wensen en mijn doelen. De gezellige sfeer, de vrijheid om mijn eigen ontwikkeling vorm te geven en de geboden kansen zijn voor mij belangrijke factoren in het beginstadium van mijn carrière. Momenteel doe ik vier verschillende opdrachten, waardoor ik wekelijks voor verschillende organisaties aan het werk ben. Het zorgt ervoor dat ik snel ervaring op doe.

André – Systeembeheerder

Ik ben systeembeheerder bij Solviteers. Elke dag is anders bij ons. Van preventief beheer de ene keer, tot het vinden van oplossingen voor grote en complexe problemen bij klanten een andere keer. Afwisseling vind ik fijn. Dus ook de switch van werken op kantoor naar op locatie bij de klant. Klanten krijgen van mij niet alleen advies op hun eigen verzoek. Als iets beter of efficiënter kan dan zeg ik dat. Daarmee help je de klant verder en waarom zou je het dan niet zeggen? Die ruimte krijg je ook bij Solviteers en het wordt enorm gewaardeerd. Dat maakt Solviteers tot een werkgever die mij motiveert.

Sander – ICT Consultant

Inmiddels werk ik nu al anderhalf jaar bij Solviteers en is de tijd voorbijgevlogen. In deze periode heb ik verschillende opdrachten uitgevoerd en heb ik mijzelf flink ontwikkeld in het ICT-vakgebied. Ook mijn persoonlijke ontwikkeling heeft hierdoor een boost gehad. Ik heb inmiddels certificaten behaald op het gebied van proces- en projectmanagement, ik heb implementaties van complexe informatiesystemen uitgevoerd en ik heb als functioneel beheerder gewerkt voor gemeenten, samenwerkingsverbanden en woningcorporaties. Voor mij is Solviteers meer dan alleen hard werken. Ik heb Solviteers leren kennen als een organisatie met een warme cultuur, een goede sfeer en een plek waar je prestaties ook echt gewaardeerd worden.

Joost – Softwareontwikkelaar

Mijn persoonlijke interesse ging altijd al uit naar de technische kant van het werk. Na een aantal jaren met veel plezier als consultant te hebben gewerkt, heb ik er dan ook voor gekozen om me verder te ontwikkelen als softwareontwikkelaar. Solviteers heeft me hiervoor de kans geboden. Het werk van softwareontwikkelaar is afwisselend en veelzijdig. Ik daag me elke dag uit om het beste uit mezelf en mijn vak te halen, en dat zie ik bij mijn collega’s ook terug.

Frank- ICT Consultant

Sinds begin 2016 werk ik als ICT Consultant bij Solviteers. Meteen tijdens het eerste gesprek ervaarde ik al een sterke klik. Nadat ik in de tweede sollicitatieronde ook met andere toekomstige collega’s kennis had gemaakt, wist ik het zeker: bij dit bedrijf wil ik graag werken! Eenmaal in dienst bij Solviteers voelde het als thuiskomen. Een bedrijf waarin collega’s altijd voor elkaar klaar staan en waar een gezamenlijke inspanning geleverd wordt om tot een oplossing te komen die echt werkt. Ondanks het feit dat ik geen ICT-gerelateerde studie heb afgerond, zagen ze potentie in mij en heb ik bij Solviteers de kans en het vertrouwen gekregen om als ICT consultant aan de slag te gaan. De opleidingsmogelijkheden bij Solviteers hebben me in staat gesteld om de relevante kennis op te doen die ik nodig heb tijdens het uitvoeren van mijn opdrachten.

Harmke – Marketing Manager

Waarom ik bij Solviteers werk? Over het antwoord hoef ik niet lang na te denken. Solviteers is een ambitieus en informeel bedrijf waar ik mij thuis voel. Zoveel verschillende persoonlijkheden, maar allemaal met dezelfde mentaliteit: hard werken, hart voor de zaak en doorgaan tot het juiste resultaat bereikt is. Begonnen als Marketing adviseur en doorgegroeid naar Marketing manager. Ik ben verantwoordelijk voor de marketing van de hele Solviteersgroep, ook onze vestigingen in Duitsland en Spanje. De authentieke Solviteers-cultuur in combinatie met het internationale aspect, de aansturing van mijn team en mijn persoonlijke ontwikkeling maken dat ik met veel plezier bij Solviteers werk.

Harjan – Commercieel Directeur

De reden dat ik al lange tijd  met veel plezier voor Solviteers werk heeft voor mij alles te maken met waar Solviteers voor staat. Solviteers is een open en informeel bedrijf. Directeuren en managers zijn toegankelijke “meewerkende voormannen”. De deur staat altijd open. Verder ben je bij Solviteers meer dan een kleine schakel in een groter geheel. Je mening doet er toe. Zo ben ik bijvoorbeeld met het idee gekomen om een apart commercieel team op te richten. Geheel in lijn met de Solviteerscultuur ben ik dat toen ook zelf gaan aansturen als commercieel manager en heb ik de mogelijkheid gekregen dit team uit te bouwen. Momenteel ben ik commercieel directeur. Kortom, eigen initiatief wordt bij Solviteers enorm beloond!

Tim – Senior ICT Consultant

Na mijn masteropleiding ben ik bij Solviteers begonnen als consultant. In deze rol heb ik drie jaar gewerkt. Vervolgens heb ik de stap gezet naar teamleider van Advies & Implementatie. In deze functie gaf ik leiding aan een team van consultants, was ik accountmanager en deed ik af en toe een project. In deze rol heb ik veel nieuwe dingen geleerd en een ontzettend leuke tijd gehad, maar de inhoud bleef me trekken. Daarom heb ik ervoor gekozen om weer als consultant aan de slag te gaan en werk ik inmiddels alweer een aantal maanden als senior consultant. Ik heb alle vrijheid en flexibiliteit om mijn dagen in te vullen en doe dat altijd in goede onderlinge afstemming met mijn collega’s. Nog steeds maak ik deel uit van een jong, informeel team van collega’s waar ik op aan kan!

Trots op…

Wij vroegen een aantal Solviteers om te vertellen waar zij trots op zijn en waar zij blij van worden tijdens het werk.

Liset – ICT Consultant

Over implementaties van een oplossing voor veilig e-mailverkeer:

“Wat ik heel gaaf vind aan mijn projecten is dat je de mensen voor wie je de opdracht doet in korte tijd iets tastbaars geeft. Dat de oplossing echt werkt en iedereen zich ook comfortabel voelt bij deze oplossing. Wanneer ik klaar ben met de implementatie laat ik een blije klant achter en het is een fijn gevoel dat ik daar een bijdrage aan heb geleverd”.

 

Roland – ICT Consultant

“Bij mijn afscheid van een opdracht werd ik verrast door cadeaus vanuit de afdeling van de klant. Het liefst hielden ze mij daar maar na 7,5 maand zat mijn opdracht erop. Het is best bijzonder om te zien dat je in een korte periode al zo’n band opbouwt met je klant. Ik heb tijdens het uitvoeren van deze opdracht ook veel kans gehad om mezelf verder te ontwikkelen”.

Geert-Jan – ICT Consultant

“Waar ik plezier uithaal in het werk, zit in veel kleine dingen. Wat ik mooi vind, is dat als het vertrouwen over en weer zo goed is dat je dan bijna alles tegen elkaar kan zeggen. Ik geef soms echt wel wat tegendruk en (on)gevraagd advies aan mijn klant als ik denk dat het ten goede komt van de opdracht. Ik merk dat het altijd wordt gewaardeerd en dat die openheid ten goede komt van het resultaat.

Waar ik heel trots op ben is dat ik laatst een oplossing heb bedacht die in 5 dagen te realiseren viel in plaats van het inhuren van een meerdere mensen voor een aantal maanden. Dan merk je dat je echt een verschil kan maken voor een klant met je kennis.”

Denny – Senior ICT Consultant

“Bij één van mijn klanten ben ik bezig met het ontwikkelen van rapportages. Het is heel leuk om te zien dat die rapportages de organisatie inzicht geven en dat ze bijdragen aan het maken van keuzes in de sturing van de organisatie. Deze opdracht daagt mij ook op technisch vlak flink uit. Ik krijg volledig de ruimte om uit te zoeken wat goed werkt, de klant te adviseren en vervolgens ook de rapportages te bouwen. Ik ben er trots op dat ik door mijn opdracht bij kan dragen aan het leuker en interessanter maken van het werk van heel veel andere mensen.”

Tim – ICT Consultant

“Ik heb onlangs een langlopend probleem opgelost, waar de klant zelf van dacht dat er geen oplossing voor was. Als op precies hetzelfde moment twee berichten aangemaakt werden, bestond het risico dat gevoelige informatie naar het verkeerde e-mailadres gestuurd werd. Het was aan de ene kant een leuke uitdaging om aan te werken, maar het was ook een situatie waar de klant erg van baalde en het voelde goed om ze er mee te kunnen helpen.”

Solviteers bestaat 25 jaar!

Wij hebben de ‘oude’ garde gevraagd om in gesprek te gaan met de ‘nieuwe’ garde over hun werkervaring bij Solviteers. Naast de vele overeenkomsten tussen het Solviteers van toen en van nu zijn er ook duidelijke verschillen. Nieuwsgierig naar de evolutie die Solviteers heeft meegemaakt en de unieke elementen die nog behouden zijn gebleven? Je kunt de interviews hier lezen.

Hans en Peter interview Solviteers

Het interview met Hans & Peter

“Toen ik begon had je nog geen leaseauto en ging je met de trein.”

Freek & Jelle interview Solviteers

Het interview met Freek & Jelle

“Mooi is dat iedereen ruimte en vrijheid krijgt om te groeien en ook om verantwoordelijkheid te nemen.”

Jubileum Bram en Michel Solviteers systeembeheerder

Het interview met Bram & Michel

“Vroeger moest je wel eens ’s nachts naar de klant toe om te kijken wat het probleem was. Nu log je in vanuit huis en na het oplossen van het probleem lig je snel weer op één oor.”

Meer over ons

Waar mensen, processen en IT bij elkaar komen, daar zijn wij op ons best. Wij begrijpen onze klanten, we kennen de uitdagingen waar ze voor staan en bieden daar oplossingen voor. Samen met onze klanten pakken wij hun IT-uitdagingen aan. Vanuit een brede kijk op organisatie en automatisering met drive en daadkracht leveren wij altijd een werkende oplossing als eindresultaat. Whatever it takes.

Solviteers.nl