Great Place to Work

Neeltje: “Ik vind de AVG fascinerend”

ict consultant solviteers vacature neeltje

“Wat ik leuk vind aan mijn werk bij Solviteers is dat ik onderdeel ben van grote maatschappelijke ontwikkelingen en daar ook heel concreet mee aan de slag kan. Neem bijvoorbeeld de AVG, veel mensen vinden het vervelend omdat het hun werk lastiger maakt. Ik vind het juist bijzonder dat de EU met zo’n enorm ambitieuze wet, grip probeert te krijgen op een nieuwe ontwikkeling. Een paar decennia geleden bestond het probleem van gigantische hoeveelheden persoonlijke informatie die over de hele wereld zwerven nog niet. En hoe het er over een jaar of tien, twintig voor zal staan, weet ook nog niemand, laat staan wat de impact precies is. Ik vind het heel goed dat de EU daar oog voor heeft en het niet op z’n beloop laat.

In gesprekken merk ik dat klanten wel min of meer weten wat de AVG inhoudt. Het knelpunt zit vaak veel meer bij wat ze concreet wel en niet mogen of moeten doen. Het maken van een verwerkingsregister is een ideale manier om erachter te komen welke dingen er nog geregeld moeten worden. Ik geef daar advies over of zorg voor de aanpassing. Het gaat dan bijvoorbeeld om het anders inrichten van processen en autorisaties en aanpassingen die in de applicaties gedaan moeten worden. Een goed voorbeeld is het bepalen van bewaartermijnen. Tot voor kort dachten veel mensen daar niet over na. Als bijvoorbeeld iemand zich uitschreef voor een nieuwsbrief, kwam hij op de lijst van ‘unsubscribers’ – en kon daar vervolgens jaren blijven staan. Met welke reden? De AVG dwingt organisaties over dit soort dingen na te denken. Mijn verwachting is dat door de komst van de AVG veel applicaties de komende jaren privacy-vriendelijker zullen worden en het organisaties minder inspanning zal kosten om aan de AVG te voldoen.

Ik ben iemand die niet graag stil staat en hou ervan nieuwe dingen te leren en mogelijkheden te exploreren. Dat kan goed bij Solviteers. Ze staan hier erg open voor eigen initiatief en je kan makkelijk aankloppen met suggesties bij je leidinggevende of de directie. Het volgende terrein waar ik me in wil verdiepen is big data. Ook een maatschappelijke ontwikkeling waarvan de risico’s en kansen nog maar beperkt bekend zijn. Werken met big data botst hier en daar natuurlijk met de AVG, maar dat maakt het des te interessanter!”

Ook benieuwd wat jouw bijdrage kan zijn aan maatschappelijke ontwikkelingen die betrekking hebben op mens en ICT?

Meer over ons

Waar mensen, processen en IT bij elkaar komen, daar zijn wij op ons best. Wij begrijpen onze klanten, we kennen de uitdagingen waar ze voor staan en bieden daar oplossingen voor. Samen met onze klanten pakken wij hun IT-uitdagingen aan. Vanuit een brede kijk op organisatie en automatisering met drive en daadkracht leveren wij altijd een werkende oplossing als eindresultaat. Whatever it takes.

Solviteers.nl