Ontwikkeling kan op veel verschillende manieren

Ontwikkeling vinden we bij Solviteers belangrijk en vooral ook een leuke uitdaging. Je leert meer, kan meer, snapt meer en behaalt je doelen. Iedereen die hier werkt, is dan ook bezig met de eigen ontwikkeling. Dat kan zowel op het vlak van hardskills als softskills zijn en ook met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Want je kan zoveel opleidingen volgen of certificaten halen als je wil. Uiteindelijk wil je deze kennis en ervaring ook bewust inzetten zodat je zelf ook ziet dat je je ontwikkelt en je een volgende stap kan zetten.

We hebben bij Solviteers een mix van manieren waarop je leert en je bezig bent met ontwikkeling. Gedeeltelijk leer je uit boeken of trainingen, gedeeltelijk van collega’s, gedeeltelijk in de praktijk en gedeeltelijk door zelf stil te staan bij je eigen ontwikkeling. Een aantal ontwikkelmogelijkheden kom je automatisch tegen in de manier waarop wij het werk georganiseerd hebben of met elkaar omgaan. Een aantal ga je zelf actief mee aan de gang  zoals bijvoorbeeld het opstellen van je ontwikkelplan en het zoeken van de juiste gereedschappen. Hierin helpt je teamleider je ook. Daarnaast heb je een eigen opleidingsbudget en opleidingsdagen waarmee je je ontwikkelplan nog beter kan uitvoeren. Samen kijk je naar de doelen die je wil behalen, waar je nu staat en hoe je ontwikkelpad er dan uitziet. Voor de een is dat klip en klaar en rolt er zo een 2-jaren plan uit. Voor een ander is het nog meer een zoektocht en begin je met wat meer korte termijn doelen. Je ontwikkelplan is dus maatwerk.

 

Een greep uit de ontwikkelmogelijkheden bij Solviteers:

Leren uit boeken, trainingen of opleidingen

√ Je kan deelnemen aan een aantal incompany trainingen en daarnaast is er en groot aanbod van externe trainingen. We helpen je bij het maken van de juiste keuze.

√ Leer jij makkelijk zelf? Dan is zelfstudie ook een prima optie.

√ Certificaten behalen doen veel collega’s door zelfstudie en een online examen. Heb jij examentraining voor jouw specifieke onderdeel nodig? Ook dat kan.

Ontwikkeling

Van collega’s

√ Iedere BV heeft een eigen manier van kennisdelen. We maken hier extra tijd voor op kennisdagen, innovatieweken, pizzasessies, expertiseteam, etc.

√ 1 op 1 uitleg van een ervaren collega op een bepaald onderwerp organiseer je zelf en vinden wij heel normaal. Wij helpen elkaar en je kan altijd iemand bellen.

√ Je doet opdrachten of werkzaamheden met een andere collega en deelt je kennis en kunde

√ In teamsessies hebben jullie intervisie of behandelen jullie specifieke onderwerpen.

√ Feedback ontvangen geeft je meer inzicht in hoe je overkomt, waar je goed in bent of waar je nog dingen wil veranderen. Wij zien het als een positief onderdeel van onze cultuur.

Werken bij Solviteers

 In de praktijk

√ Je leert iedere dag op je werk door je werk te doen en het geleerde uit te proberen.

√ Wij laten je graag in het diepe springen bij nieuwe opdrachten of werkzaamheden. En vind je iets lastig dan staat je vangnet klaar.

√ Een nieuw domein, nieuwe projecten, nieuwe applicaties, er is genoeg nieuws voor je in de praktijk om je kennis steeds uit te blijven breiden.

Ontwikkeling in de praktijk

 Eigen reflectie

√ Je maakt je eigen ontwikkelplan en neemt daarin ook een stuk reflectie op zodat je je eigen ontwikkeling ook ziet.

√ Je ontwikkeling staat op de agenda bij de besprekingen met je leidinggevende.

Ontwikkeling bij Solviteers

Door op verschillende manieren met je ontwikkeling bezig te zijn, zal je zien dat je je snel doorontwikkelt. Young professionals groeien door en krijgen meer zicht in waar ze goed in zijn en waar ze nog willen leren. Meer ervaren collega’s leren vaak meer over waar ze zich in willen specialiseren, welke functies ze nog ambiëren of welke rollen ze nog op zich willen nemen.  Je krijgt dus alle kans om door te groeien. Of dat nou in de lengte of in de breedte is.

INTERESSE OM MEER TE WETEN HIEROVER?

Neem contact op met onze HR Manager. Ook zij is al een aantal keer gewisseld van functie (ICT Consultant, Accountmanager Sales, Teamleider en HR Manager).