Adri

Senior IT Engineer


IK ERVAAR DAT SOLVITEERS KENNISONTWIKKELING VAN DE MEDEWERKERS BELANGRIJK VINDT

– Adri, Senior ICT consultant

Verhaal van Adri Solviteers

Sinds 1 september 2020 werk ik bij Solviteers. Mijn overstap tijdens de Coronacrisis maakte het doorgaans toch al onzekere inwerkproces nóg spannender. Op mijn eerste werkdag werd ik samen met nog 2 nieuwe collega’s persoonlijk opgevangen op kantoor. Vanzelfsprekend was het kantoor ingericht voor de 1,5 meter werksituatie. Al snel werd mij duidelijk dat ondanks de crisis alles perfect geregeld was. Solviteers besteedt veel aandacht aan het zogenaamde “landen” van nieuwe medewerkers. Persoonlijk heb ik dat als heel fijn ervaren, het gaf mij meteen een gevoel welkom te zijn. Zo kregen we op de eerste dag uitleg over hele praktische zaken, was er ruimte om verder kennis te maken, kreeg ik veel uitleg over hoe de dingen werken bij Solviteers en werden we rondgeleid. De toch wel unieke bedrijfscultuur is overal in terug te vinden. Zo word je als nieuwe medewerker gekoppeld aan een andere collega die als “mentor” fungeert en niet je
teamleider is. Daar kan je, als je daar behoefte aan hebt, samen over je werksituatie sparren of vragen stellen. In mijn geval is dat iemand uit een heel ander team waardoor ik van hem vaak weer een heel ander perspectief terugkrijg.

Azure Associate certificering

Ik val zelf binnen het team SCI. We zijn met zo’n 20 techneuten die het onderste uit de kan willen halen, elkaar aanvullen en helpen. De eerste maand was mijn proeftijd vooral gericht op inwerken en kennismaken. Omdat ik tijdens deze periode wegens de ISO certificering nog geen toegang mocht hebben tot kritische systemen kon ik niet meteen volledig meedraaien in het team. De beschikbare tijd heb echter wel nuttig kunnen besteden aan het actualiseren van mijn certificeringen. Zo heb ik tijdens deze eerste maand een Azure online training gevolgd en mijn Azure Associate certificering behaald. De kennis die ik daarmee heb opgedaan kon ik meteen toepassen tijdens een project waarbij we voor een klant een stuk infrastructuur naar Azure moesten migreren. Ik ga nu kijken met mijn teamleider wat de volgende certificering wordt.

Online ‘pizzasessie”

Ik ervaar dat Solviteers kennisontwikkeling van de medewerkers belangrijk vindt, collega’s besteden hier veel aandacht aan en kennis wordt onderling gedeeld tijdens maandelijkse kennissessies. Onlangs hebt ik samen met een collega een online ‘pizzasessie” georganiseerd over Azure waarin we onze kennis gedeeld hebben met onze collega’s. Solviteers biedt de medewerkers 12 studiedagen per jaar en een budget wat je persoonlijk kunt inzetten voor kennisontwikkeling. Met een druk gezin thuis vind ik het wel zo fijn dat kennisontwikkeling niet altijd buiten werkuren hoeft plaats te vinden.

Ondanks dat het “wij-gevoel” lastig over te brengen is tijdens deze periode proberen we er via een online koffiecorner toch het beste van te maken. Ik heb zeker geen spijt van mijn overstap.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!