André

Senior IT Engineer


IK KRIJG ALLE RUIMTE OM MIJ TE ONTWIKKELEN RICHTING DE FUNCTIE VAN PROJECTLEIDER OF TEAMLEIDER

– André, Senior IT Engineer

Verhaal van André Solviteers

Mijn functie is officieel Senior IT Engineer, maar inmiddels is het werk veel breder. Natuurlijk zit ik nog steeds regelmatig bij klanten om het beheer te doen en verzorg ik de implementatie van netwerken, maar daarnaast ben ik ook steeds vaker actief als projectleider en leadengineer. Dat sluit goed aan bij mijn ambities, ik heb meer in mijn mars dan alleen het systeembeheer.

Als leadengineer ben ik met name actief bij mkb-bedrijven. Systeembeheer doe ik bij klanten die tot wel honderd werkplekken hebben. Daar ben ik soms ook verantwoordelijk voor bepaalde deelprojecten. Ik geniet van mijn werk. Eigenlijk wist ik al op de basisschool dat ik in de ICT wilde gaan werken. Ik hou van de variatie in het werk. Bovendien, het geeft veel voldoening als een opdrachtgever tevreden is. Neem een storing, je gaat er naartoe en je lost het op: klant blij, jij blij. Zo werkt het.

Sinds ik bij Solviteers werk, merk ik dat ik het leuk vind om meer verantwoordelijkheden te dragen. Ik ben daar serieus over gaan nadenken en wil graag doorgroeien in een andere rol. Op zich wel bijzonder, want ik denk dat ik vijf jaar geleden niet had kunnen bedenken dat ik deze ambitie zou hebben. Dat komt mede door de kansen die ik hier krijg. Door het vertrouwen dat door mijn teamleider wordt uitgesproken, ben ik in mezelf gaan geloven. Iets waarvan ik aanvankelijk dacht het niet te kunnen, gaat me gewoon goed af. Natuurlijk begin je als projectleider op een klein project en met ruggensteun van de teamleider. Een goede beoordeling van mijn werk en positieve feedback, zorgden er bij mij voor dat ik langzaam ging ontdekken hoe leuk ik dit eigenlijk vind. In dat opzicht haalt Solviteers wel bepaalde kwaliteiten in je naar boven.

Persoonlijk-ontwikkelplan

Ik heb recent een persoonlijk-ontwikkelplan (POP) gesprek gehad. Daarin hebben we mijn ambities besproken. Ik merk dat daar serieus naar wordt geluisterd. Al vrij snel na dit gesprek kreeg ik tijdens een werkoverleg een project toegeschoven. Je wordt dus daadwerkelijk geholpen om je ambitie te realiseren. Natuurlijk horen daar ook cursussen of trainingen bij. In overleg hebben we gekozen voor de opleiding Prince2. Eerlijk gezegd, zijn cursussen niet mijn favoriete onderdeel, maar ik denk dat het met deze cursus anders zal zijn. Veel van de technische, ICT-georiënteerde trainingen spraken me weinig aan. Of ik wist het al of het ging om kennis die ik in de praktijk nauwelijks gebruik. ‘Leren door doen’ vind ik prettiger, omdat kennis dan beter blijft hangen. Dat is met Prince2 denk ik wel anders. Ik kom daarmee namelijk op een kennisgebied waarvan ik nog weinig weet.

Sociale werkgever

Prettig is dat voor een training geen keiharde doelstellingen worden geformuleerd. Natuurlijk wordt er verwacht dat ik me hiervoor inzet en het binnen een redelijke termijn afrond, maar ik beschouw Solviteers als een sociale werkgever. Iedere werkbespreking begint met de vraag: hoe gaat het met je. Pas daarna komt het werk ter sprake. Ze zijn oprecht in mij geïnteresseerd en betrokken bij mijn wel en wee. Dat voelt goed.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!