Benno

Teamleider Solviteers Cloud & Infradiensten

 

‘’We dagen elkaar uit en sparren regelmatig om tot de beste oplossing te komen’’.

 

– Benno, Manager Operations

Solviteers SCI

Ik ben erg enthousiast over mijn baan als Manager Operations bij Solviteers Cloud- en Infradiensten in Goes. Met name het werken in teamverband, de uitdagende projecten, de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen en daarin de organisatie mee te nemen, maken dat ik mijn werk bijzonder waardeer. Iedereen heeft bijvoorbeeld een opleidingsbudget van 2.700 euro en standaard twaalf opleidingsdagen per jaar. Daar doen we ook echt iets mee. We geven collega’s de kans om de theorie direct binnen het beheer of projecten in de praktijk te brengen. Doe je bijvoorbeeld een Microsoft 365 training, dan krijg je de tijd en ruimte om die kennis toe te passen. Bovendien houden we rekening met ieders voorkeuren. Wie interesse heeft in een specifieke Microsoft 365 of Azure oplossing ontwikkelt zich daarin. Anderen kiezen juist voor een andere richting, zoals Cisco, FortiGate of IT Security.

De ontwikkelingen binnen Public Clouddiensten, zoals Microsoft 365 en Azure, gaan ontzettend snel. We volgen deze op de voet. Dat vraagt dat we soms tijdens een project nog hierop anticiperen. Hiervoor wordt ook ruimte geboden. Binnen onze projectteams werken we nauw samen. Er is een sterke teamgeest. We dagen elkaar uit en sparren regelmatig om tot de beste oplossing te komen.

 

Kennisdeling voor de best passende oplossing

We blijven samen de kwaliteit van onze dienstverlening ontwikkelen. We bundelen kennis en kunde en bouwen aan Best Practices. Een mooi voorbeeld daarvan is de toepassing van Microsoft Intune binnen onze migratie- en optimalisatieprojecten op basis van de Microsoft 365 suite. Met een groep engineers  hebben we gekeken hoe we het beste oplossingen als Intune AutoPilot, Endpoint Compliance, Application Management, Conditional Access en anderen kunnen toepassen bij onze klanten. Dit hebben we uitvoerig getest binnen een Proof of Concept. De resultaten hebben we vervolgens vertaald naar Best Practices die we uitrollen bij klanten. Het is erg mooi om te zien hoe dit gezamenlijk vorm krijgt en voor onze klanten tot succesvolle projecten leidt.

Vanaf de offerteaanvraag samenwerken

Een voorbeeld van een ander mooi project is een opdracht voor een klant in Middelburg. Daar hebben we de verouderde, lokale omgeving veranderd in een hybride omgeving met diverse externe afhankelijkheden. Het leuke van dat soort opdrachten is dat we er samen voor gaan. Het offertetraject start bij de accountmanager, maar vervolgens zitten we met de engineers samen om tot een ontwerp en een juiste kostencalculatie te komen. Toen de offerte eenmaal akkoord was, hebben dezelfde engineers een proof of concept gebouwd. In het geval van deze klant zijn daarbij meerdere key-users betrokken. Zij kennen immers hun interne werkwijzen het beste en het creëert draagvlak voor een nieuwe manier van werken. Nadat we de testrapporten hadden gepresenteerd en er overeenstemming was, konden we door. Dat is echt wel even een momentje waar je samen bij stilstaat: het is gelukt! Dit soort momenten vieren we dan ook graag met elkaar.

Detacheringsopdrachten

Behalve projecten en de SLA-klanten waarvoor we de Servicedesk en het beheer uitvoeren, bieden we ook uitdagende detacheringsopdrachten in de regio Zuid-West Nederland waarbinnen de meeste medewerkers van Solviteers Cloud- en Infradiensten woonachtig zijn. Hierbij weten we de mooiere en interessantere organisaties te vinden en is er veel aandacht voor de ambities van de medewerker. Zo is er eigenlijk voor ieder wat wils, van (senior) Systeembeheerder, Cloud Specialist, Azure Engineer, Support Medewerker tot aan Technische Applicatiebeheer. De een voelt zich meer thuis binnen overheidsland en de ander juist in een meer industriële omgeving. Daar houden we rekening mee. Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat de medewerkers zich blijvend verbonden voelen met Solviteers ondanks dat ze veel bij de klant zijn. Dit doen we onder andere door maandelijks bij elkaar te komen, ervaringen en kennis te delen, maar ook om gezellig samen iets te ondernemen. Zo hebben we onlangs deze gecombineerd met een Padel clinic en een overheerlijke lunch in de Loonse Duinen. Behalve deze SCI-dagen heb ik frequent contact met de medewerkers op een detacheringsopdracht, online of face-to-face. Hierbij is veel aandacht voor de ambities en interesses die zij hebben en komen we gezamenlijk tot een ontwikkeling die daarbij past. Dit maakt mijn werk op leuk en uitdagend. Vooral wanneer je ziet dat iemand de geboden mogelijkheden omarmt en je ziet dat iemand zich ontwikkelt, zowel persoonlijk als professioneel.

Waar staan we voor

Uiteraard is een financieel gezonde organisatie van belang, maar wel met een duidelijk oog voor de medewerker als de maatschappij om ons heen. Zeker in deze onrustige tijden en onzekerheden is stabiliteit en betrouwbaarheid binnen de werkomgeving belangrijk. Hierbij willen we ruimte bieden om ambities waar te kunnen maken, de samenwerking opzoeken, jezelf kunnen zijn, waardering krijgen en met werkzaamheden bezig te zijn die ons blij maken. Dit past bij onze kenwaarden en daar sta ik ook voor.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!