Bram

IT Engineer


IK KOM STEEDS IN ANDERE WERKOMGEVINGEN, MET ANDERE VRAAGSTUKKEN. DAT IS UITDAGEND

– Bram, ICT Engineer

Verhaal solviteer

Mijn start als junior IT Engineer bij Solviteers verliep soepel. De eerste week heb ik mij vooral verdiept in het bedrijf, de processen en collega’s. Gaandeweg kreeg ik meer verantwoordelijkheden, zoals het afhandelen van incidenten op locatie, het uitvoeren van periodiek beheer en het uitvoeren van en het deelnemen aan projecten. Mijn functie is hierdoor erg divers. Verder ben ik tweedelijns medewerker. Dit betekent dat, wanneer een melding vanuit de servicedesk doorgegeven wordt naar de tweede lijn, deze bij mij terecht komt. Afhankelijk van het type incident kan ik dit vanaf kantoor of op locatie bij de klant afhandelen. Daarnaast werk ik inmiddels bij een aantal klanten als leadengineer. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor die specifieke klanten. Dit houdt onder andere in dat ik het eerste aanspreekpunt ben, de eventueel openstaande meldingen volg, verbetervoorstellen doe en alle documentatie bijhoud.

De klanten waarmee ik te maken heb, zijn in een groot aantal sectoren actief. Het ene moment werk ik voor een accountantsorganisatie, dan voor een productiebedrijf of een metaalbedrijf. Ook de omvang van deze bedrijven varieert. Die afwisseling is erg leuk. Bij mijn eerste baan in de ICT werkte ik voor één en dezelfde gebruikersorganisatie. Ik merk nu dat ik dat een stuk minder leuk vind. Ik kom nu steeds in andere werkomgevingen, met andere vraagstukken. Dat is uitdagend, maar ook erg leerzaam. Prettig is ook dat het contact bij sommige klanten open en informeel is. Natuurlijk kom ik er als medewerker van Solviteers, maar ik voel me op dat moment ook echt onderdeel van het bedrijf. Ik word gewaardeerd en mensen zijn blij dat ik er weer ben. Daarbij voel ik me enorm verantwoordelijk. Als iets niet goed loopt, wil ik het het liefst zelf oplossen. Mijn doel is de klanten tevreden houden, zodat ze blij zijn met Solviteers.

Werksfeer

Mijn werkdagen zijn heel gevarieerd. Soms kom ik bijna een hele week niet op kantoor, andere weken zit ik er dagelijks. Vandaag is een groot aantal van mijn collega’s er toevallig ook, maar het kan ook gebeuren dat er maar een paar collega’s aanwezig zijn. Mijn collega’s zijn erg fijne mensen. We zijn open naar elkaar. Sommigen zijn echt alleen collega, met andere collega’s heb ik ook contact in mijn vrije tijd. Vergeleken met mijn vorige banen, kan ik hier echt mezelf zijn. Dat idee had ik al toen ik me oriënteerde op deze functie en het is ook daadwerkelijk zo. Je hebt de vrijheid om te zeggen wat je vindt, je kunt ideeën delen en voorstellen doen. Er is niemand die met een vuist op tafel slaat en zegt dat we het zo of zo gaan doen.

Ontwikkeling

Sinds ik gestart ben, heb ik me flink kunnen ontwikkelen. Ik ben gegroeid en heb al veel nieuwe kennis opgedaan. Dat gaat heel geleidelijk. Loop je tegen iets aan, dan kun je altijd op je collega’s terugvallen. Iedereen is bereid je te helpen. Op IT gebied heb ik veel geleerd, maar ook zaken als projectmatig werken. Verder heb ik al projecten mogen oppakken en volg ik de opleiding Microsoft 365. Mijn doel is nu doorgroeien naar medior IT engineer. Dat gebeurt in goed overleg met mijn leidinggevende. In werkbesprekingen komen bijvoorbeeld mijn sterke en zwakke punten aan bod en weet ik waaraan ik moet werken. Om de zoveel tijd evalueren we dit. Je wordt nadrukkelijk niet zomaar in het diepe gegooid, maar je werkt samen ergens naartoe. Mijn teamleider is echt een prettige collega, hij is open en voelt zich betrokken bij zijn personeel.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!