Hans

Senior ICT Consultant en Projectleider


DE KERNCOMPETENTIE VAN SOLVITEERS IS OOK DE MIJNE GEBLEKEN

– Hans, Senior ICT consultant

Verhaal van Hans Solviteers

Al meer dan 20 jaar werk ik bij een IT-bedrijf. Althans, zo kun je Solviteers wel omschrijven. Met ICT consultants, ontwikkelaars (zowel in Nederland als in Spanje) en netwerkspecialisten aan boord. Maar misschien ben ik van alle collega’s wel degene die het minst in IT is onderlegd. Van huis uit ben ik een bedrijfskundige met veel passie en aandacht voor goed functionerende organisaties en processen. IT kwam destijds in mijn studie alleen aan bod via het vak ‘programmeren’ waarin code werd geschreven voor een simulatieprogramma. Vanaf het moment dat ik ben gaan werken, bleek het gebruik van applicaties belangrijk voor de processen en dat belang is in die 20 jaar alleen maar toegenomen.

Daarbij is de kerncompetentie van Solviteers ook de mijne gebleken: het bij elkaar brengen van de organisatie en de automatisering. Ik heb me daarom altijd op mijn plek gevoeld en werk met een heerlijke afwisseling. IT-adviseur, projectleider, programmamanager, het zijn allemaal rollen die ik vervul op mijn opdrachten. Een greep uit die afwisseling? In de afgelopen 3 jaar heb ik onder andere opdrachten vervuld bij de samenwerkende gemeenten in de Hoeksche Waard, gemeente Soest, gemeente ’s-Hertogenbosch, bij de Vogelbescherming Nederland en het Nederlandse Rode Kruis èn bij Schiphol.

Fuseren

Een mooi inhoudelijk voorbeeld uit deze periode is een opdracht bij enkele gemeenten die per 1 januari gingen fuseren. Er was daar nog 7 maanden tijd beschikbaar om voor het sociaal domein een nieuwe applicatie aan te schaffen en vervolgens te implementeren. De deadline was hard, niet halen betekende geen geautomatiseerd systeem en daarmee ook geen dienstverlening aan de kwetsbare burgers.

Succesvolle afronding

Als projectleider heb ik er samen met de organisatie voor gezorgd dat we een heel strak traject hebben uitgezet. Met bewust vanuit alle gemeenten een deelname in de projectgroep om hun verschillende situaties goed in beeld te hebben maar ook samen naar één nieuwe situatie toe te kunnen werken. Gelukkig was er ook een interne opdrachtgever die de urgentie scherp op het netvlies had. Bij de selectie van de nieuwe applicatie hebben we niet alleen gelet op de mogelijkheden van de applicatie maar hebben we ook nadrukkelijk gekozen voor een leverancier waar we qua kennis en kunde en aanpak vertrouwen in hadden om de klus te klaren. Met scherp optreden van alle partijen hebben we de deadline gehaald en het traject succesvol afgerond.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!