Joan

Senior Accountmanager New Business

“WAT IK MISSCHIEN NOG WEL HET LEUKSTE AAN MIJN WERK VIND, IS DE WETENSCHAP DAT IK EEN ZICHTBARE EN ESSENTIËLE BIJDRAGE LEVER AAN HET RESULTAAT VAN HET BEDRIJF”

– Joan, Accountmanager New Business

Verhaal van Joan Solviteers

Wat ik misschien nog wel het leukste aan mijn werk vind, is de wetenschap dat ik een zichtbare en essentiële bijdrage lever aan het resultaat van het bedrijf. De opdrachten die ik binnenhaal zijn mede-bepalend voor de richting waarin we als bedrijf opgaan en de mate waarin we succesvol zijn. Dat maakt dat ik me verantwoordelijk voel om mijn werk zo goed mogelijk te doen. In de tijd dat ik bij Solviteers Software werk zijn we doorontwikkeld naar een toonaangevende leverancier van regiesoftware voor het publieke domein. Ik ben er trots op dat ik zelf een groot deel van de klanten die we op dit moment bedienen in de afgelopen jaren aan ons heb weten te binden. Solviteers Software is een hechte club. We werken nauw samen en hebben hele korte lijnen. Zeker in complexe sales- en aanbestedingstrajecten zoals wij die kennen is het prettig dat je collega’s hebt die inhoudelijk ondersteunen waar nodig.

Hier doe je alles

De functie van Accountmanager New Business binnen Solviteers is heel divers. In vorige salesfuncties voerde ik vaak maar een onderdeel van het hele proces uit. Hier doe je alles. Van het maken van afspraken en het geven van productdemonstraties tot en met marktconsultaties, aanbestedingstrajecten en sluiten van de overeenkomst. Dat maakt het werk dynamisch. Ook is het belangrijk dat je de nodige inhoudelijke kennis ontwikkelt. Zowel van ontwikkelingen in de markt, als van de producten die we aanbieden. Hierdoor kun je klanten ook echt iets brengen. Het is erg leuk om op die manier met klanten te praten over uitdagingen die zij hebben, hoe wij daar als leverancier oplossingen voor kunnen bieden en ook om te delen wat wij zien bij andere klanten waar zij weer wat aan hebben. Het publieke domein waarin wij actief zijn, is namelijk altijd in beweging.

Dagelijks nieuwe dingen leren

Wat ik in Solviteers erg waardeer is de ruimte die je krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik na een periode van bijna drie jaar een mooie stap kunnen maken van ons zusterbedrijf Solviteers Advies en Implementatie naar Solviteers Software. Op deze manier kreeg ik de kans om zowel mijn inhoudelijke kennis als commerciële vaardigheden te verbreden. In mijn huidige functie heb ik best wat tijd nodig gehad om het sales- en aanbestedingsproces in z’n geheel zelfstandig te kunnen doorlopen. De eerste periode besteed je vooral veel tijd aan het maken van afspraken, het voeren van gesprekken en geven van demonstraties. Je leert op deze manier de producten en klantprocessen steeds beter kennen. De opgedane kennis en ervaring kun je dan op een gegeven moment gaan inzetten als je ook gaat meewerken aan inschrijvingen op aanbestedingen. Ik heb veel ruimte en tijd gekregen om me hierin te ontwikkelen en ook fouten te maken. Gelukkig heb ik altijd collega’s gehad die mij dan wilden helpen waar nodig.

Ook na bijna 4 jaar bij Solviteers Software heb ik nog steeds dagelijks het gevoel iets nieuws te hebben geleerd. Ik ervaar veel ruimte om zelf invulling te geven aan mijn werk. Je bepaalt zelf, binnen de kaders die er zijn, wat voor jou werkt. Dit zorgt ervoor dat je continue op zoek blijft naar manieren om nog efficiënter en doeltreffender je werk te doen. Dit houdt het werk super uitdagend!

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!