Jos

ICT Consultant


IK KRIJG ALLE VRIJHEID OM DE KOERS TE VAREN DIE IK ZELF HET MEEST INTERESSANT VIND

– Jos, ICT consultant

Verhaal van Jos Solviteers

Toen ik in 2010 begon aan mijn studie Communicatiewetenschappen in Groningen, had ik niet kunnen vermoeden dat ik uiteindelijk in de ICT zou belanden als Consultant bij Solviteers. Ik had zéker niet kunnen vermoeden dat ik het in deze baan ontzettend naar m’n zin zou gaan hebben. Ik heb fijne collega’s, afwisselende werkzaamheden en uitdagende opdrachten waarbij ik zelf initiatief mag nemen.

Mijn werk als Consultant bestaat eigenlijk uit mensen helpen. Dit kan echt van alles zijn. Laatst was een gebruiker bij één van m’n opdrachten een belangrijk document op haar computer kwijt. Ze was dan ook superblij toen ik het document weer voor haar terug vond via een query, een soort zoekopdracht via SQL, zodat ze het document niet helemaal opnieuw hoefde te maken. Al onze klanten maken gebruik van applicaties waarmee hun medewerkers hun werkzaamheden uitvoeren. Ik zorg er daarbij onder andere voor dat deze applicaties goed blijven werken en dat nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd, eigenlijk net zoals dat bij de apps op je smartphone gaat. Ook neem ik deel aan projecten en kan ik ideeën inbrengen om zaken beter te maken.

Intensief opleidingstraject

Naast deze werkzaamheden is persoonlijke ontwikkeling bij Solviteers erg belangrijk. Ik had zelf geen echte achtergrond in de ICT, behalve dan dat ik het altijd al leuk vond om problemen met computers van familie op te lossen. Ik kreeg bij Solviteers een intensief opleidingstraject waarin ik veel basiskennis op heb gedaan en certificaten zoals BISL, Prince2 en Lean Yellow heb gehaald. Ook loop ik regelmatig een dag mee met een collega om te zien hoe zij hun rol als consultant invullen en om zelf m’n kennis te vergroten. Verder bel ik regelmatig even met een collega of met m’n teamleider om te overleggen, advies te vragen of om zomaar even bij te kletsen. Binnen de ICT bij Solviteers krijg ik alle vrijheid om die koers te varen die ik zelf het meest interessant vind. Er is heel veel mogelijk als je maar plezier hebt in wat je doet en je bereid bent om in je eigen ontwikkeling te investeren.

Bedrijfsuitjes

Verder doe ik bij Solviteers regelmatig mee aan activiteiten buiten werktijd om, zoals karten, een clinic curling, etentjes en we zijn afgelopen zomer zelfs met het hele bedrijf een dag naar het strand van Scheveningen gegaan. Deze dingen zijn vooral leuk vanwege de goede informele sfeer die er hangt. Al met al ben ik ontzettend tevreden met mijn keuze voor een baan als ICT Consultant bij Solviteers!

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!