Lisa

ICT Consultant


“VRIJ SNEL NA HET MEELOPEN KRIJG JE JE EIGEN OPDRACHTEN WAARIN JE IN NO TIME JE KENNIS FLINK UITBREIDT”

– Lisa, ICT consultant

Verhaal van Lisa Solviteers

Ik werk in het team van Young Professionals. In dit team ga je aan de slag als Junior ICT Consultant en leer je in een rap tempo de kneepjes van het vak.

Na mijn studie Beleid, Communicatie en Organisatie ben ik aan het werk gegaan als trainee binnen de lokale overheid. Na een jaar kwam ik tot de conclusie dat dit niet bij mij paste. Ik had behoefte aan een meer maatwerk ontwikkeltraject en wilde ook meer praktisch aan de slag. Zodoende ben ik bij Solviteers uitgekomen. Binnen Solviteers ga je meteen aan de slag als consultant met de voordelen die een traineeship biedt.

Je wordt in het diepe gegooid maar je kan altijd leunen op je collega’s

Samen met mijn teamleider heb ik een maatwerk ontwikkelprogramma opgesteld. Ik begon mijn inwerktraject met intensieve trainingen over de markt, SQL en andere basiscertificaten (BiSL en ASL), waarna ik al snel op pad werd gestuurd met ervaren collega’s. Dat is leuk, want het is heel gevarieerd. De ene dag loop je mee met een collega die veel bijeenkomsten en overleggen heeft. De andere dag werk je mee met een collega die de hele dag met de inrichting van een applicatie bezig is. Overigens loop je niet alleen mee, maar werk je ook mee. Door deze dagen zie je echt hoe het werk eruit ziet. Vrij snel na het meelopen krijg je je eigen opdrachten waarin je in no time je kennis flink uitbreidt. Je wordt in het diepe gegooid maar je kan altijd leunen op je collega’s. Er is een mix tussen junior en senior collega’s. Zo leer je dus van mensen die net begonnen zijn en van mensen die al meer dan 10 jaar in het vak zitten.

Bij Solviteers krijg je de kans, ruimte en vrijheid

Inmiddels heb ik al een aantal zeer verschillende opdrachten gedaan. Bijvoorbeeld een opdracht voor het inrichten van een aantal nieuwe werkprocessen bij een sociale dienst. Die opdracht heb ik samen met twee collega’s gedaan. Ik richtte specifieke werkprocessen in de applicatie in, deed de testwerkzaamheden en heel belangrijk; keek daarna samen met de gebruikers of hetgeen we ingericht hadden ook aansloot bij wat ze willen. Voor een andere klant ben ik zelf op pad gegaan. Voor een gemeentelijke afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving heb ik een aantal problemen opgelost die al langer lagen. Bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van een proces, aanpassen van codes in de brondocumenten en optimaliseren van sjablonen. De uitdaging hieraan is dat de problemen een puzzel zijn om op te lossen. Als het dan lukt, vind ik het heel gaaf om te zien dat een klant daar zo blij mee is.

Voor nu heb ik nog heel veel te leren. Waar ik precies naar toe ga groeien weet ik nog niet en dat hoeft ook niet. Ik wil vooral veel meer leren over de verschillende domeinen en applicaties en over mijzelf. Dan kan ik altijd nog beslissen waar ik mij in wil specialiseren. Gelukkig krijg ik bij Solviteers alle kans, ruimte en vrijheid daarvoor.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!