Martijn

Senior ICT Consultant


IK HEB 3 MAANDEN VANUIT HET BUITENLAND KUNNEN WERKEN

– Martijn, Senior ICT consultant

Verhaal van Martijn Solviteers

Ik werk al geruime tijd als ICT Consultant bij Solviteers. Het werk is uitdagend en afwisselend en dat wil ik ook graag zo houden. Toen de fileproblematiek meer ging spelen, ben ik samen met collega’s gaan nadenken over oplossingen om reistijd te verkorten. Je kan dichter bij je klanten gaan werken door bijvoorbeeld regionaal te gaan werken. Dat beperkt dan wel de mogelijkheden voor afwisselende opdrachten, terwijl ik juist die afwisseling zo belangrijk vind.

Langzamerhand zijn we steeds meer gaan kijken naar de mogelijkheden om meer werkzaamheden op afstand uit te voeren. Na goede gesprekken met klanten, kreeg ik al snel meer mogelijkheden om vanuit huis of kantoor te werken. Ik maakte duidelijke afspraken; Waarvoor moet ik echt op locatie zijn en wat kan ik op afstand doen? Wat wil de klant precies en in welk stadium van het project heb ik input, besluitvorming en terugkoppeling van een klant nodig? Gedeeltelijk op afstand werken, blijkt heel efficiënt tot nu toe. Dagen dat ik niet op locatie ben, kan ik meer geconcentreerd werken. Daarnaast zijn de contactmomenten met de klant heel bewust en doelgericht. Bovendien zijn er goede mogelijkheden om op afstand te overleggen.

Buitenland

In 2019 ben ik in gesprek gegaan met mijn leidinggevende over de mogelijkheid om van een wat grotere afstand aan het werk te gaan. Mijn vriendin en ik hadden de wens om voor langere tijd te reizen en ook in een rustiger tempo dan je tijdens je vakantie doet. We wilden niet stoppen met werken. Samen met Solviteers heb ik nagedacht hoe we dit vorm konden geven en in 2019 heb ik een periode van drie maanden vanuit het buitenland kunnen werken. Het was een hele mooie en succesvolle ervaring. Met klanten deed ik aan videoconferencing of had ik belafspraken op afgesproken tijdstippen. Mijn planning zat vol, mijn klanten waren tevreden en ik kon doorwerken net als ik thuis had gedaan. Na het werk en in het weekend hadden mijn vriendin en ik de mogelijkheid een ander land en andere cultuur te ervaren.

Ruimte en vertrouwen

Ik heb veel waardering voor de manier waarop Solviteers met mij mee heeft gedacht en open stond om het gesprek te voeren. Natuurlijk moet het werk het ook toelaten. Als er iets niet kan dan hoor je het ook. Daarnaast moet je het niet aan het toeval overlaten en je inzetten om hetgeen je wil ook werkend te krijgen. Het is niet iets wat alleen vanuit de werkgever komt. Ik wilde op afstand werken en heb goede afspraken met Solviteers gemaakt over wat er mogelijk was. Daarnaast heb ik de ruimte en het vertrouwen gekregen om het ook daadwerkelijk zelf met mijn klanten te regelen. Dat het gelukt is, vind ik wel heel gaaf.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!