Maurice

ICT Consultant


IK HEB GELEERD DAT VRAGEN HEEL NORMAAL IS

– Maurice, ICT consultant

Verhaal van Maurice Solviteers

Als je van school komt en aan het werk gaat, verandert er veel. Eerlijk gezegd dacht ik: dat doe ik wel even. Maar het is een wereld van verschil. Je krijgt verantwoordelijkheden, zowel richting collega’s als opdrachtgevers. Wat ik vooral heb moeten leren, is durven vragen. Binnen Solviteers is vragen stellen en advies vragen heel normaal. De een weet hier iets meer van, de ander daarvan. Ik ben nu twee jaar verder en merk dat ik nu al regelmatig de vragen van anderen kan beantwoorden. Ik ben trots op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt en kijk ernaar uit een nieuwe generatie Young Professionals op weg te helpen.

Toen ik na mijn HBO-opleiding ICT ging solliciteren, wist ik wat ik zocht. De combinatie techniek en business, zoals tijdens mijn opleiding, sprak me aan. Ik vond dat bij Solviteers. Het eerste gesprek was met twee consultants. Jonge mensen, die gewoon vertelden wat ze dagelijks deden. De variatie in hun werk sprak me aan.

Dat is hoe we werken: samen

De start vroeg meer van me dan ik vooraf had verwacht. Ik ontdekte dat mijn HBO-opleiding weliswaar een goede basis vormde voor het werk als ICT Consultant, maar dat ik er daarmee nog niet was. Aanvankelijk vond ik het moeilijk om dat toe te geven. Gaandeweg realiseerde ik me dat ik niet verder zou komen, als ik me niet kwetsbaar zou opstellen. Dat was een eyeopener, want bij Solviteers staat juist iedereen klaar om je te ondersteunen en op weg te helpen. Dat is hoe we werken: samen!

Zelfvertrouwen door zelf te doen

Ik startte met een duo-opdracht: een functioneel beheer opdracht in het Ruimtelijk Domein bij een gemeente. Ik werd op een goede manier geïntroduceerd. Ik maakte inhoudelijk kennis met het softwarepakket, maar werd door mijn collega ook voorgesteld aan de gebruikers. Grofweg heeft functioneel beheer betrekking op de inrichting, aanpassing, optimalisatie en updates van een softwarepakket. Wat ik erg waardeer, is de manier waarop ik ben begeleid. Mijn vragen werden niet direct één op één beantwoord, maar ik werd steeds de goede kant opgestuurd. Zo kon ik zelf ontdekken en bij de juiste oplossing komen. Dat is fijn en goed voor je zelfvertrouwen; je doet het echt zelf.

Inrichting nieuwe Omgevingswet

Waar ik naar uitkijk, is de opdracht waarmee ik komende maand start. Die opdracht heeft betrekking op de inrichting van het pakket voor de nieuwe Omgevingswet. Ik vind het super om aan het begin van iets nieuws te staan. De Omgevingswet is voor iedereen nieuw. Dit gaat bij alle  gemeenten spelen. Dat ik daar vanaf het allereerste begin bij betrokken ben, vind ik enorm leuk. De kennis die ik daarmee ga opdoen, is de komende jaren enorm relevant.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!