Michel

Senior IT Engineer


IK GA NOG IEDERE DAG FLUITEND NAAR MIJN WERK

– Michel, Senior IT Engineer

Verhaal solviteer

Ik zit al een aantal jaar op een langlopende klus bij Rijkswaterstaat. Dit is een uitdagende opdracht waarin ik samen met een team zorg voor het beheer en onderhoud van het systeem dat de matrixsignaalgevers aanstuurt die boven de Nederlandse Rijkswegen hangen. Ik draag er dus aan bij dat iedereen de juiste informatie krijgt en het veiliger is op de weg. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat er kruizen op de matrixborden boven de weg geplaatst kunnen worden bij een ongeval. We onderhouden dit systeem en houden ons ook bezig met de doorontwikkeling ervan. Ik hou me bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen en onderhouden van verschillende scripts rondom de werking en installatie van het systeem. We beheren een omgeving met ongeveer 150-160 virtuele en fysieke machines. Dat is best een grote omgeving en uitdaging.

Ik vind het leuk om op een langlopende opdracht te zitten. Je leert zoveel over de organisatie en de werkzaamheden zijn heel divers. Tijdens de opdracht bij Rijkswaterstaat ben ik ook wel eens van functie veranderd. Ik begon bijvoorbeeld op de Helpdesk voor Dynamisch Verkeersmanagement en groeide zo van incidentmanager door naar applicatiebeheerder van Meldwerk. Dat is een systeem om de wegwerkzaamheden te plannen op de Nederlandse Rijkswegen. De laatste jaren ben ik vooral bezig met onderhoud, doorontwikkeling van de systemen, testen en 3e lijns consignatie. Verder vind ik het ook erg leuk om in Rotterdam te werken. Het blijft toch een beetje mijn stad. Ik ga nog iedere dag fluitend naar mijn werk.

Kennissessies

Dit is niet mijn enige opdracht. Ik werk ook nog aan twee andere opdrachten samen met collega’s van Solviteers. Tijdens deze opdrachten leer ik weer veel op het vlak van bijvoorbeeld netwerkbeheer. Dit is heel anders dan het werk wat ik bij Rijkswaterstaat uitvoer. Overigens hebben we ook eens per maand een kennisdag met meerdere kennissessies. Dat is altijd heel leerzaam en leuk om alle collega’s weer te zien en te spreken.

Veel vrijheid en ruimte voor ontwikkeling

Solviteers is gewoon een leuke club om voor te werken. Het is een bedrijf dat heel betrokken is bij haar medewerkers. Ik kan het bijna niet uitleggen, het is gewoon een gevoel. Je krijgt veel vrijheid in je werk, je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en ook is er tijd om samen te ontspannen. Nu in Coronatijd ontmoeten we elkaar iedere dag in de online koffiecorner om even bij te praten voor wie dat wil. Ik draag ook graag bij aan de ontwikkeling van Solviteers en ben daarom lid van de OR. Je krijgt dan toch iets meer mee van wat er achter de schermen van een bedrijf allemaal gebeurt. Het is leuk om mee te beslissen over arbeidsvoorwaarden of advies te kunnen geven over andere zaken die in de organisatie spelen. Ik werk al jaren bij Solviteers en je leert zo de organisatie toch ook op een andere manier kennen, dat is verfrissend.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!