Patrick

Senior Accountmanager


ALTIJD OPRECHTE INTERESSE IN WAT ER BIJ ONZE KLANTEN SPEELT

– Patrick, Senior Accountmanager

Verhaal van Patrick Solviteers

Twee thema’s zijn erg populair onder mijn vrienden en familie wanneer het over mijn werk als Accountmanager New Business bij Solviteers gaat.

  1. Patrick, wat doe jij nou eigenlijk behalve veel praten? Kan je me iets vertellen over een doorsnee werkweek?
  2. Waarom werk jij al zo lang bij dezelfde werkgever? Dat is toch niet hip onder jouw generatiegenoten?

Zoals je ziet geen oordeelloze interesse, waarbij ik op de eerste vraag geen eenvoudig en duidelijk antwoord kan geven. Met betrekking tot de tweede vraag kan ik daarentegen wel kort en bondig zijn.

Wanneer ik namelijk met diezelfde vrienden en familie over werk praat hoor ik voornamelijk een hoop geklaag. Collega’s die niet doen wat ze beloven, te weinig uitdagend werk, geen ruimte voor opleidingen, geroddel op de werkvloer, etc. Mijn 4 jaar bij Solviteers voelen daarentegen als een warm bad. Veel uitdaging en vrijheid, discussies op het scherpst van de snede afgewisseld met informele gesprekken bij de koffieautomaat of de tafeltennistafel. Meerdere vriendschappen die verder gaan dan de werkvloer, maar bovenal collega’s die elkaar continu ondersteunen en uitdagen.

Toen ik als ICT-consultant de overstap maakte naar de rol van Accountmanager New Business had ik totaal nog geen sales-ervaring. Ik wist al wel dat ik gedreven word door competitie, de constante uitdaging om nieuwe kansen te spotten en te verzilveren. Mijn gebrek aan ervaring was voor Solviteers geen probleem. Mijn collega’s namen me direct onder hun hoede. Eerst ging ik met hen op stap. Later maakte ik zelf afspraken. Ik werd langs alle kanten geholpen en gecoacht. Wat vooral erg fijn was en naar mijn idee uniek voor Solviteers, is het grote vertrouwen dat ik kreeg. Het is typerend voor de mentaliteit hier. Lukt het je, dan is dat ontzettend gaaf. Gaat het mis, dan is er volop ruimte om het daar samen over te hebben. Daarnaast word je ook echt uitgedaagd om jezelf te blijven ontwikkelen. Dit alles maakt dat ik geen dag het gevoel heb stil te staan in mijn ontwikkeling en (bijna) elke dag met een glimlach aan het werk ga. Dit verklaart ook waarom ik in tegenstelling tot veel generatiegenoten al zo lang met veel plezier bij dezelfde werkgever werk en nog lang niet weg ga.

Langdurige, inhoudelijke relaties

De consultants van Solviteers Advies & Implementatie lossen vraagstukken op het raakvlak van gedrag, IT en processen op. Voornamelijk bij (semi)overheidsinstellingen, woningcorporaties, charitatieve- en zorginstellingen. Mijn taak is simpel, het scoren van uitdagende opdrachten. Hoe ik dat doe? Dat is volledig aan mij. De keiharde (koude) sales tactieken werken niet bij onze doelgroep. Daarom zet ik in op het realiseren van langdurige, inhoudelijke relaties met (potentiële) opdrachtgevers. Waarbij mijn oprechte interesse in hun wel en wee essentieel is. Ik probeer (fysiek of in deze tijden virtueel) aan tafel te komen bij bestuurders/directeuren/managers en ga in het gesprek op zoek naar aanknopingspunten met onze dienstenportefeuille. Waarbij ik altijd op zoek ga naar een business-case voor de klant. Want ik wil de klant oprecht verder helpen. Mijn vriendin betrapt me er weleens op dat ik juichend door de kamer vlieg wanneer het weer gelukt is om enerzijds een opdrachtgever te helpen en anderzijds één van onze consultants blij te maken met een uitdagende opdracht. Gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen. Ik werk heel nauw samen met de teamleiders, mijn collega-Accountmanager en de consultants. Hierdoor ben ik nauw betrokken bij zowel de strategie als de uitvoering. En kan ik me dus overal mee bemoeien.

Geen dag is hetzelfde

Hoe mijn ‘doorsneewerkweek’ er dan uitziet? Geen week is voor mij hetzelfde, maar veel praten doe ik zeker. Er zijn weken dat ik veel afspraken bij (potentiële) klanten heb. Maar er zijn ook weken dat ik me vastbijt in een aanbesteding of grote offerte. Daarnaast ben ik continu bezig om via de telefoon, LinkedIn of congressen nieuwe contacten tot stand te brengen. Altijd met het doel om die gave opdracht te scoren. En het mooie hiervan, de resultaten vieren we bij Solviteers ook echt samen! Met bijvoorbeeld een biertje in onze bar. In deze zelfde bar heb ik overigens ook het winnen van de ‘Solvi Tafeltenniscup’ gevierd. Want ook dat is een belangrijk onderdeel van mijn werkweek. Het contact en plezier met mijn collega’s. Naast de momenten tussendoor hebben we één keer per maand een ‘in-house’ dag (incl. borrel), afdelingsuitjes en een erg actieve personeelsvereniging. Kortom, geen dag is hetzelfde maar ik hoef me dan ook gelukkig geen dag te vervelen.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!