Solliciteren bij Solviteers in coronatijd

Nu we massaal aan het thuiswerken zijn geslagen vraag je je wellicht af hoe dat eigenlijk werkt als je bij ons gaat solliciteren en uiteindelijk misschien zelfs wel bij ons komt werken. Wij geven je antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen. Heb jij een vraag die hier nog niet tussen staat? Bel ons dan gerust of gebruik de chat om je vraag te stellen.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

Als jouw profiel goed aansluit bij de vacature nodigen wij jou uit voor een eerste sollicitatiegesprek. Afhankelijk van jouw wensen, die van de BV en de richtlijnen van het RIVM organiseren wij dit bij ons op kantoor in Houten of online middels een Microsoft Teams sessie. Dus mocht je uit voorzorg in quarantaine zitten dan kan het gesprek gewoon digitaal doorgaan. Als jij en wij enthousiast zijn geworden door het eerste gesprek dan plannen we een tweede ronde in. Ook deze vindt, na overleg met jou en afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM, plaats op kantoor of digitaal.

Werken jullie vanuit huis en ga ik ook vanuit huis werken?  

Op dit moment werken wij grotendeels thuis. Wij volgen steeds het advies van het RIVM op en vinden het heel belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen en er alles aan doen om onze Solviteers gezond te houden. Dit betekent in de praktijk dat wij ervoor gezorgd hebben dat alle medewerkers vanuit huis kunnen werken en voorzien zijn van de noodzakelijk software en hardware. Er zijn i.v.m. de anderhalve meter maatregel maar een beperkt aantal werkplekken beschikbaar op kantoor. Een aantal collega’s mogen met toestemming van hun leidinggevende op bepaalde dagen vanuit kantoor werken. Alle leidinggevende zijn steeds in contact met hun teamleden om te peilen hoe het thuiswerken gaat en te voldoen in ieders behoefte. Heb je dus behoefte aan het werken op kantoor, maak dit bespreekbaar bij je leidinggevende.

Hoe word ik ingewerkt?

Je eerste werkdag ben je indien mogelijk op kantoor voor een aantal praktische zaken. Je krijgt je laptop en we stemmen af wat je nodig hebt om thuis fijn aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld een (groot) extern scherm, toetsenbord, headset etc. Ook heb je die dag een afspraak met HR. Zij vertellen je alles over het werken bij Solviteers, praktische zaken over het werken op kantoor en onder andere het thuiswerken. Je hoort deze dag ook meer over jouw inwerkprogramma. Per functie is het verschillend hoe dit plan eruit ziet.

Inmiddels zijn er al meerdere collega’s vanuit huis begonnen aan hun Solviteers carrière. We hebben hun gevraagd hoe zij hun inwerkperiode ervaren hebben. Bijvoorbeeld het verhaal van ICT Consultant Richard, hij startte in september bij ons. Of het verhaal van Marketing Stagiaire Nancy, ook zij begon in september bij Solviteers.

Hoe kan ik mijn nieuwe collega’s leren kennen als ik vanuit huis aan de slag ga?

Normaal gesproken lopen wij met een nieuwe collega op de eerste werkdag altijd een rondje door het pand om je voor te stellen bij alle teams en even een praatje te maken. Nu we thuiswerken regelen we dit gewoon digitaal! Wij plannen in de eerste weken meerdere informele gesprekken in met collega’s uit verschillende teams zodat jullie elkaar kunnen leren kennen. Je haakt aan bij verschillende digitale koffiemomentjes en natuurlijk leer je alle collega’s van jouw team en BV z.s.m. kennen door contact te leggen via Microsoft Teams. Verder organiseert de personeelsvereniging @fter6 elke maand leuke digitale activiteiten en kun je ook deelnemen aan initiatieven zoals SolviFit of SolviZen om nog meer collega’s te leren kennen.

Is er wel genoeg werk?

Zeker! Alle bv’s van Solviteers kunnen alle klanten op afstand helpen en sommige collega’s zijn gedeeltelijk op locatie bij de klant aan de slag. Uiteraard wordt er in alle situaties rekening gehouden met de huidige maatregelen en adviezen van het RIVM. Vertrouw er vooral op dat we onze vacatures netjes bijwerken en dat als er een vacature open staat, daar ruimte is om nieuwe Solviteers welkom te heten.

Mensen, processen en IT bij elkaar brengen?

Word ook Solviteer!

bekijk vacatures