Young Professional

Jouw baan als Young Professional bij Solviteers

In ons Young Professionals (YP) programma van Solviteers Advies & Implementatie bouw je binnen 2 jaar een stevige basis op als ICT Consultant. Na je inwerktraject ga je aan de slag in het werkveld. Je voert je projecten uit en bent onderdeel van onze groep consultants die altijd voor elkaar klaar staat. Ondertussen bouw je aan je ontwikkeling en doe je actief mee met kennisdeling en teambuilding. Dit allemaal met de steun van je YP-collega’s die precies snappen waar je mee te maken hebt. 

ICT Consultants van Solviteers zorgen ervoor dat het informatiemanagement van onze klanten goed werkt. Ze focussen zich op het oplossen van vraagstukken op het snijvlak van mensen, processen en ICT. Je hebt dus een hele brede scope. Je kijkt naar wat de business nodig heeft en vertaalt dat naar duidelijke processen en werkende applicaties. Je werkt samen met de klant om te zorgen dat de oplossing goed wordt geborgd en ook echt goed werkt voor alle gebruikers.  

Wij geloven dat het uitvoeren van verschillende opdrachten je scherp houdt en je ontwikkeling versnelt. Daarom heb je vaak meerdere projecten waar je tegelijkertijd aan werkt. De vraagstukken pak je aan vanuit rollen zoals functioneel beheerder, applicatiebeheerder, implementatieconsultant en tester. Wanneer je meer ervaring krijgt, worden je opdrachten complexer en kan je ook andere rollen oppakken.  

Je krijgt de vrijheid om je opdrachten zelf in te vullen. Solviteers durven ook ongevraagd advies te geven en verder te kijken dan hun opdracht als dat de klant verder helpt. Ook als Young Professional. 

Wist je dat?

  • Je geen ICT achtergrond nodig hebt om bij ons als ICT Consultant te starten, affiniteit met ICT is wel een must
  • Je op elk moment in het jaar kan starten als Young Professional
  • Het Young Professionals team uit gemiddeld 6 tot 10 ICT Consultants bestaat
  • Het Young Professionals programma gericht is op het ontwikkelen van je softskills, hardskills en je persoonlijke ontwikkeling
  • De teamleider van de Young Professionals heel goed is in het organiseren van koffiemomentjes en uitjes

Bekijk vacature

Al nieuwsgierig naar de vacature?

Bekijk hier de vacature en solliciteer snel!

Onze young professionals Solviteers

Solviteers geven antwoord op jouw vragen

Baan in de ICT

Waarom heb je voor een baan in de ICT gekozen?

“We slaan de brug tussen de business & IT. Ons werk gaat vooral om mensen en kennis bij elkaar brengen om zo tot een oplossing te komen die echt werkt voor de mensen die ermee gaan werken”

Inwerktraject

Hoe ziet het inwerktraject eruit?

“De eerste tijd stond in het teken van het leren kennen van de cultuur, mijn collega’s, mijn team en mijn werk. Ik heb in de Solviteers Academy al snel mijn eerste certificeringen behaalt’’ 

De projecten

Hoe is het om te werken als Consultant bij Solviteers?

”Het leuke is dat je niet alleen in een kamer achter een computer zit, maar dat je met veel verschillende mensen praat en zorgt dat je samen tot een passende oplossing komt”

Jouw ontwikkeling

Hoe ziet ontwikkeling er bij Solviteers uit?

“Ontwikkeling is belangrijk in het werk en zeker als Young Professional heb ik nog veel te leren. Ik ben meteen gestart in het talentontwikkelprogramma en dat heeft me een stevige basis gegeven”

Arbeidsvoorwaarden

Hoe zijn de arbeidsvoorwaarden bij Solviteers?

“Solviteers heeft fijne arbeidsvoorwaarden. Ik heb een heel mooi totaalpakket aan arbeidsvoorwaarden waarin alles zit wat ik nodig heb om mijn werk goed uit te voeren en door te blijven ontwikkelen”

Doorgroeien

Hoe zit dat dan met doorgroeien?

“Er zijn verschillende mogelijkheden om door te groeien binnen Solviteers. Ik word aangemoedigd om te laten weten wat mijn ambities zijn zodat ik daar nog gerichter aan kan werken.” 

Teambuilding

Teambuilding vinden we binnen Solviteers belangrijk en leuk. Met elkaar in verbinding zijn, draagt bij aan het elkaar sneller en makkelijker weten te vinden als je elkaar nodig hebt zorgt voor een goede werksfeer. Formele en informele teambuilding is dan ook een standaard onderdeel in de samenwerking met je collega’s.

In het wekelijkse koffiemomentje praat je met je Young professional collega’s bij. Iedere maand heb je een teamsessie waarin jullie een thema bespreken of intervisie doen. Je volgt gezamenlijk opleidingen en werkt soms met een paar collega’s samen op kantoor. In Coronatijd hebben de directeur en teamleiders van SAI heel wat kilometers gewandeld met al onze ICT Consultants om bij te praten.

Met alle collega’s van Solviteers Advies en Implementatie (SAI) heb je tien keer per jaar de SAI-dag op kantoor. Deze dag staat in het teken van kennisdeling, verbinding en even informeel bijpraten met elkaar. Tijdens Corona was dit vooral online. In de ochtend praten de directeur en teamleiders iedereen bij en heeft iedereen een teamsessie. Gedurende de dag zijn er kennissessies, trainingen en is er tijd om bij te praten of te sparren over iets waar je tegenaan loopt in een project. Aan het eind van de middag sluit je gezellig af met een borrel.

@fter6 is onze personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes organiseert. Zelfs in Coronatijd (al was dat wel online). Een paar keer per jaar ga je met alle collega’s van SAI op pad en één keer per jaar heb je een leuk event met alle collega’s van Solviteers.

Teambuilding solviteers