Arthur

Junior ICT Consultant


“IK ONTDEKTE DAT ICT VOORAL OOK MENSENWERK IS”

– Arthur, ICT consultant

Verhaal van Arthur Solviteers

Na mijn opleiding Human Technology startte ik als Sales Coach. Leuk en leerzaam maar gaandeweg miste ik in het werk mijn interesse in techniek. Dat vond ik bij Solviteers. Hoe? Heel eenvoudig, via een vriend. Ik begreep dat hij ook geen ICT-achtergrond had, maar dat dit voor Solviteers geen probleem is. Sterker nog, ze bieden een soort van traineeships en maken het mogelijk om je zo te bekwamen in ICT.

De start was best spannend, je begint echt blanco. Ik startte met een inwerktraject van twee weken. Daarbij leerde ik de collega’s kennen en maakte ik kennis met het Ruimtelijk en Sociaal Domein, de gebieden waar Solviteers onder andere gespecialiseerd in is. Het viel me op dat ieder kennismakingsgesprek eindigde met de uitnodiging om vooral contact op te nemen als ik nog vragen had. Wat ik verder waardeerde, was de kennismaking met de directeur zelf. Er was een half uur voor uitgetrokken, maar uiteindelijk hebben we een uur zitten praten. Ik werd die eerste weken enorm bevestigd in mijn keuze: Dit is een bedrijf met veel jonge mensen en een sociale cultuur waarin je volledig jezelf kunt zijn.

Aan de slag met uiteenlopende opdrachten

In mijn derde week ging ik daadwerkelijk aan de slag voor opdrachtgevers van Solviteers. Wat leuk is, is dat ik twee verschillende opdrachten kreeg. Zo doe ik samen met een senior consultant een applicatiebeheer opdracht binnen het Sociaal Domein bij een gemeente in Zeeuws-Vlaanderen. Daarbij kun je denken aan het schrijven van scripts in SQL en het ophalen van data. Dit kan op afstand; ik woon in Groningen en dat is voor Solviteers geen enkel probleem. De andere opdracht doe ik samen met een medior consultant. Daarvoor werken we op locatie bij de gemeente Naaldwijk. We houden ons bezig met het inrichten van een nieuwe applicatie. Leuk is dat we daarbij echt met de gebruikers rond de tafel zitten. We werken zo intensief samen, fysiek en op afstand, dat de mensen daar mij echt zien als een collega. Zo ben ik onlangs naar een personeelsbarbeque geweest. Als ik in Naaldwijk ben, werk ik steeds twee dagen achter elkaar. Solviteers vindt het goed dat ik dan een hotelovernachting boek.

Altijd collega’s om op terug te vallen

Bij alles wat ik doe, word ik goed begeleid. De eerste weken had ik vrijwel dagelijks contact met mijn teamleider. Nog steeds spreken we elkaar wekelijks. Daar komen de contacten met de consultants bij. We sparren regelmatig over vakinhoudelijke zaken. Fijn is dat er altijd collega’s zijn om op terug te vallen. Indien nodig kijken ze gewoon via je scherm mee. Dat helpt enorm. Ik heb de paar maanden dat ik nu bij Solviteers werk, erg veel geleerd. Ik heb ontdekt dat werken in de ICT niet betekent dat je alleen maar achter een computer zit, maar ook echt mensenwerk is. Wat me verrast heeft, is het schrijven van scripts met SQL. Ik vind het heel leuk om daarover meer te leren. Ik heb altijd wel gedacht dat ik dat zou kunnen, maar dat ik het ook echt leuk vind heb ik hier ontdekt.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!