Frank

Senior ICT Consultant


DE GRENZEN VAN JE OPDRACHT OPZOEKEN, DEZE VERKENNEN EN KANSEN SPOTTEN. DAT IS WAT MIJN WERK ZO LEUK MAAKT.

– Frank, Senior ICT consultant

Verhaal van Frank Solviteers

Als je goed oplet, liggen er zo ontzettend veel kansen. Kansen voor nieuwe opdrachten en nieuwe ICT-oplossingen. Dat vind ik mooi. Ik hou van analyseren, ontwerpen en bouwen: concreet bezig zijn en werkende oplossingen bieden aan klanten.

Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik in zoveel ‘keukens’ mag kijken. Doordat ik bij veel opdrachtgevers over de vloer kom, heb ik inmiddels een aardig referentiekader dat ik goed kan gebruiken in de zoektocht naar oplossingen. Zo had ik laatst een opdracht voor functioneel beheer bij een gemeente. De applicatie had een slechte performance en tijdens de opdracht zijn wij erachter gekomen dat de performance problemen niet vanuit de applicatie werden veroorzaakt maar door de infrastructuur van de organisatie. We hebben de opdrachtgever daarin vervolgens goed kunnen adviseren. De grenzen van je opdracht opzoeken, deze verkennen en kansen spotten. Dat is wat mijn werk zo leuk maakt.

Ik werk nu ruim 3,5 jaar bij Solviteers en ben begonnen in het consultantsteam. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt naar het senior consultantsteam. Met deze overstap heb ik gezocht naar een stuk verbreding maar ook verdieping in mijn werk. Waar ik eerst nog interesse had voor projectleiding, kom ik er langzaam achter dat ik toch nog altijd net iets liever met de handen aan de knoppen zit. Dat gaat zelfs zo ver dat ik na het werk thuis ook aan het programmeren ben.

Grenzen opzoeken

Ook in mijn ontwikkeling zoek ik verbreding en verdieping om te zorgen voor een zo breed mogelijk referentiekader. Daarin zoek ik ook graag de grenzen op. Vanuit Solviteers volg ik een technische training UML bij 5Hart en bouw ik samen met mijn collega Denny aan een webapplicatie. Dit is niet iets wat ik dagelijks in mijn opdrachten tegenkom. Het onder de knie krijgen van nieuwe materie, nadenken over oplossingen en omgaan met problemen die je tegenkomt, is dat wel. Zo ben ik nu bezig met het ontwikkelen van inhoudelijke kennis van het DSO (omgevingswet), vergunningsaanvragen en nieuwe applicaties die ontwikkeld worden in ontwikkeling naar de nieuwe wetgeving. Daarnaast krijg ik door het programmeren een beter begrip van koppelingen, databaseconnecties en het tonen van data uit een database in een applicatie.

Meedenken over de koers van mijn ontwikkeling

Het proces samen doorlopen maakt het ook leuker. Ik spreek regelmatig met Denny af op kantoor om te werken aan onze webapplicatie. Wanneer we iets gebouwd hebben, delen we dat ook weer met onze collega’s. Iedere maand zijn al mijn collega’s op kantoor en sparren we over belangrijke thema’s die spelen bij onze klanten. Voor het komend jaar staat er een opleiding op het vlak van persoonlijke ontwikkeling op de rol. Als Senior ICT Consultant heb ik meer verantwoordelijkheden en wil graag kijken hoe ik nog beter met verschillende situaties kan omgaan en nog steviger in mijn schoenen kan komen te staan.

Wat ik waardeer aan Solviteers op het vlak van mijn ontwikkeling is dat zij buiten de tijd en middelen die zij hiervoor beschikbaar stellen met mij meedenken over de koers van mijn ontwikkeling en waar mogelijk passende opdrachten voor mij weten te vinden. Maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen. Dat betekent voor mij: doelen stellen, continu je best blijven doen en vooral ook kritisch naar jezelf durven te zijn.

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!