Geertjan

Implementatie Consultant


NIEUWE INITIATIEVEN ONTPLOOIEN, MENSEN SAMEN BRENGEN EN PROBLEMEN OPLOSSEN, DAT IS WAT MIJ DRIJFT.

– Geertjan, Implementatie consultant

Verhaal van Geertjan Solviteers

Bij Solviteers ben ik ooit aangenomen als Implementatie Consultant bij onze softwaretak, Solviteers Softwareontwikkeling. Als zodanig implementeer ik o.a. ons regiesysteem WIZportaal. Vlak na mijn start hier kwam ik erachter dat er niet alleen bij Softwareontwikkeling maar ook in samenwerking met de andere BV’s van Solviteers hele mooie oplossingen te maken zijn voor onze klanten. Inmiddels ken ik de koffiezetautomaat op de andere afdelingen dan ook net zo goed.

Nieuwe initiatieven ontplooien, mensen samen brengen en problemen oplossen, dat is wat mij drijft. Daarbij ga ik net zolang door tot hetgeen gerealiseerd moet worden, gerealiseerd is. Een mooi voorbeeld hiervan is het idee om een datawarehouse voor WIZportaal te realiseren. Wat begon tijdens hapje eten met een paar collega’s eindigde in een werkende oplossing die naar volle tevredenheid door klanten van ons wordt gebruikt. Ik deelde een probleem van een specifieke klant waar ik de technische kant nog niet helemaal van snapte. Mijn collega snapte het wel en tekende de technische component uit op een bierviltje. Daar ben ik draagvlak voor gaan zoeken en een klant die met ons de uitdaging aan wilde gaan. Ik heb tijdens het proces veel getoetst bij 2 collega’s van Solviteers Advies en Implementatie. Zij hebben mij geholpen met advies en kennis.

Werken op afstand

Zelf vind ik het mooi dat er bij Solviteers ruimte is om dergelijke initiatieven te ontplooien. Zolang je zorgt dat je de opdrachten bij de klant meer dan goed uitvoert, is er van alles mogelijk. Zo heb ik van Solviteers ook de kans gekregen om er een paar maanden tussenuit te gaan. Dit gaf mij de mogelijkheid om met mijn gezin langs de mooiste plekjes van Scandinavië te reizen. Om toch de binding te houden met al mijn leuke collega’s bij Solviteers bleef ik tijdens deze reis op eigen verzoek een dag in de week in dienst. Zelf vond ik het leuk om naast het reizen ook zo nu en dan een werkplek op te zoeken om daar voor klanten aan de slag te gaan. Op die manier had ik het idee dat ik meedeed aan het werkende leven in bijvoorbeeld Helsinki en was ik meteen op de hoogte van de voortgang van bepaalde initiatieven die ik reeds voor de reis gestart was.

Initiatieven starten

De mogelijkheden die Solviteers biedt om werk en privé te combineren komen trouwens ook op andere momenten naar boven. Omdat ik zelf niet altijd naar een klant hoef om mijn werk te kunnen doen, kan ik vaak onze zoon naar school brengen voordat ik thuis achter de laptop kruip. Al zorg ik er wel voor dat ik minstens een dag in de week op kantoor rondloop en koffie drink want van mijn collega’s krijg ik vaak de meest waardevolle reacties op mijn ideeën. Daarbij biedt dit meteen kansen om samen met collega’s van de verschillende BV’s nieuwe initiatieven te starten. Op naar een volgend geslaagd initiatief!

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!