Nancy

Stagiaire Marketing


IK HEB NU, NA TWEE WEKEN, AL HET GEVOEL DAT IK ER AL EEN TIJD WERK EN ER HELEMAAL BIJ HOOR

– Nancy, Stagiaire Marketing

Verhaal van Nancy Solviteers

Op dit moment volg ik de opleiding Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Dit is een opleiding voor marketing en sales. Ik ben in september 2020 gestart bij Solviteers en tijdens mijn stage ga ik fulltime aan de slag op de marketingafdeling. Ik ga de helft van mijn tijd meewerken op de afdeling en de andere helft van mijn tijd besteed ik aan het uitvoeren van een opdracht. Deze opdracht bestaat uit het doorvoeren van een verbetering binnen de marketingafdeling. Het is de bedoeling dat ik een PDCA (Plan, Do, Check, Act) cyclus ga doorlopen en zo ook daadwerkelijk de verbeteringen ga doorvoeren en analyseren of het werkt of niet.

Een nieuwe groep of een nieuw bedrijf binnenlopen vind ik altijd spannend. Bij Solviteers had ik deze spanning daarentegen helemaal niet. Nog voor de start van mijn stage, tijdens de zomervakantie, werd ik steeds al betrokken bij het bedrijf. Zo had ik regelmatig contact met mijn stagebegeleider en kreeg ik ook een cadeautje opgestuurd. Ik ben vanaf de eerste dag op kantoor goed ontvangen. Wat mij gelijk opviel is de werksfeer binnen het bedrijf.  Zo neemt iedereen de tijd voor je en is iedereen bereid je te helpen. Zo moest ik in de eerste week gelijk al een aantal interviews afnemen. De collega´s die ik daarvoor benaderde, hebben daar gelijk tijd voor vrij gemaakt. Wat mij ook opvalt is dat iedereen met oprechte interesse naar mij luistert en er al snel om mijn mening werd gevraagd tijdens een vergadering. Er heerst een informele werksfeer en iedereen is gelijk binnen het bedrijf, dat is het gevoel wat ik al heel snel kreeg. Tegen iedereen wordt bijvoorbeeld gewoon ‘’je’’ gezegd, ook tegen de directeur.

Inwerkperiode

De inwerkperiode ging best vlot. Ik heb de eerste twee weken van mijn stage op kantoor gewerkt en nu ga ik grotendeels thuiswerken, net als de rest van de collega´s i.v.m. de coronamaatregelen. Dat is ook mogelijk want we kunnen eigenlijk alle werkzaamheden online uitvoeren en hebben gedurende de dag veel contact via Microsoft Teams. In de eerste twee weken van mijn stage is er al veel uitgelegd, maar omdat het natuurlijk best veel informatie is, is het helemaal niet erg om iets nog een keer te vragen. Tijdens de lunchpauze wandelen we een rondje met elkaar, dat is ook gezellig.

Smoelenboek

Ik heb nu, na twee weken, al het gevoel dat ik er al een tijd werk en er helemaal bij hoor. De coronacrisis en het feit dat vrijwel alle collega’s thuiswerken, maken het wel gek om op afstand collega’s te ontmoeten. Sommige ontmoet ik op kantoor maar de meeste toch wel via videobellen of e-mail/chat. Ook heb ik mijn eerste project al uitgevoerd! We kwamen op het idee om een ‘smoelenboek’ te maken. Nu vrijwel iedereen vanuit huis werkt is het voor de nieuwe medewerkers prettig om te zien hoe de andere collega’s eruit zien. Ik heb het smoelenboek op SharePoint gemaakt d.m.v. een online pagina met de namen, foto’s en functies van alle collega’s per B.V.

Ik had al veel zin in mijn stage bij Solviteers, maar na deze fijne start kijk ik al helemaal uit naar de rest van mijn stageperiode!

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!