Richard

ICT Consultant


IK HEB EEN PRIMA OPSTART GEHAD BIJ SOLVITEERS WAARIN DE BETROKKENHEID VAN COLLEGA’S ER VOOR MIJ ECHT UITSPRONG

– Richard, ICT consultant

Verhaal van Richard Solviteers

Ik ben vorig jaar in september gestart bij Solviteers (Advies & Implementatie) als ICT Consultant in het Young Professionals team. Midden in de Coronacrisis. Voordat ik begon, heb ik veel nagedacht over hoe het zou zijn om met een nieuwe baan te beginnen tijdens Corona. Ik speelde met vragen als: zal alles nu op afstand moeten? En hoe ga je dan ingewerkt worden? Deze vragen werden al snel voor mij beantwoord. Voor ik daadwerkelijk begon, heb ik veel contact gehad met mijn Teamleider. Zo werd ik vanaf het begin betrokken bij de invulling van mijn inwerktraject.

Kennismaken

Toen ik eenmaal echt startte bij Solviteers viel mij meteen op dat iedereen erg betrokken is en tijd maakt voor elkaar. In de eerste 2 weken heb ik met mijn collega’s binnen Advies & Implementatie, inclusief de directeur, kennisgemaakt. Dat ging in kleine groepjes, vaak online. Iedereen nam uitgebreid de tijd voor me en liet ook weten dat ik ze altijd kan bellen wanneer ik ergens vragen over heb. Hierdoor voelde ik mij direct thuis bij Solviteers. Zelfs de algemeen directeur van Solviteers maakte tijd om samen even online een kop koffie te drinken. Het contact met mijn teamleider is ook altijd fijn. Tijdens de eerste twee weken hadden we dagelijks contact via de telefoon of videobellen. Hierdoor kon ik al mijn vragen meteen stellen. Nu hebben we wekelijks contact om even te praten over hoe het met mij gaat, mijn opdrachten en ook gewoon over hoe het weekend was. Inmiddels kunnen we weer wat meer naar kantoor en krijgen mijn nieuwe Young Professional-collega’s meer gelegenheid om mensen ook face to face te spreken.

De eerste weken

Op de eerste dag stond alles voor me klaar inclusief mijn auto. Ik vond het wel heel leuk om die te ontvangen. In de Academy stonden allemaal opdrachten en trainingen klaar. Van collega’s kreeg ik wat tips over de Academy en daarna kon ik zelfstandig aan de slag. Het was wel fijn om naast veel uitleg te krijgen, ook zelf dingen te kunnen doen. Ik heb veel geleerd over Solviteers, de domeinen waarin we werken, de cultuur en ik heb ook meteen in de eerste twee weken mijn SQL training afgerond. Inmiddels heb ik ook mijn BISL, ITIL en Agile PM certificeringen behaald. In mijn derde week kon ik al een kleine opdracht voor een klant uitvoeren. Ze hadden een online tool nodig om brainstorms te kunnen faciliteren. Dit heb ik voor hen uitgezocht en geregeld. Inmiddels heb ik mijn eerste opdrachten afgerond en werk momenteel aan 2 verschillende opdrachten. Overigens heb ik één van mijn opdrachten overgedragen aan een collega uit het Young Professionals team. Ook wel leuk om te merken hoeveel je dan in korte tijd hebt geleerd en dat ik op mijn beurt weer een nieuwe collega in het zadel kan helpen.

Mentor

Ik kreeg na een week een mentor toegewezen. Zij was meteen actief betrokken bij mijn opstart. Ze keek met me mee en beantwoordde mijn vragen. Ook stelde ze mij vragen of gaf me feedback waardoor ik betere keuzes kon maken. Door Corona was het niet mogelijk om elkaar veel te zien. In het begin belden we één keer in de twee weken of gingen we wandelen. Het contact is geleidelijk aan wat minder geworden. Ik merk dat doordat ik mijn draai heb gevonden en eigen projecten heb, ik ook minder vragen heb. Mijn mentor blijf ik nog wel spreken. Ze is wat meer ervaren dan ik en ik kan zeker van haar blijven leren.

Prima opstart

Ik werk nu nog veel thuis en ga af en toe naar kantoor. Ondanks dat we nu wel echt meer thuiswerken, heb ik dit niet als probleem ervaren in mijn inwerktraject of de tijd erna. Al met al heb ik een prima opstart gehad bij Solviteers waarin de betrokkenheid van collega’s er voor mij echt uitsprong. Ook door de wekelijkse online borrels en koffiemomentjes heb ik mijn collega’s snel leren kennen en voel ik mij al echt onderdeel van het team en de organisatie.”

+ Lees volledige omschrijving

Lees nog meer verhalen

Vacatures

Ook geïnteresseerd in het werken bij Solviteers? Kijk dan snel op onze vacaturepagina!